Afbeelding

Politiek afscheid van een rode icoon

Actueel 883 keer gelezen

Na veertig jaar heeft Henk Tamboer afscheid genomen van de politiek in Hellevoetsluis. In 1978 werd hij meteen wethouder en ontstond er een college dat uitsluitend uit PvdA wethouders bestond.

Henk Tamboer speelde zowel op de voorgrond als achter de schermen een belangrijke rol binnen de partij. Als Nestor van de partij werd vaak om zijn mening gevraagd en als lid van de gemeenteraad was hij een scherp debater met een enorme kennis van zaken. Daardoor kon hij collega-raadsleden, maar ook wethouders en burgemeesters soms stevig terechtwijzen. Naast zijn grote dossierkennis had Henk Tamboer veel humor. De naam Tamboer stamt volgens overlevering af van de Hugenoten en het rebelse zat er dus al vroeg in de familie in.
Ook in het verenigingsleven (o.a. VV Hellevoetsluis en HC Voorne) was Henk actief en bovendien een graag geziene gast op de velden.

Na de verkiezingen nam hij ook als commissielid afscheid van de gemeentepolitiek en daarmee verliest de politiek een van de kleurrijkste figuren uit de afgelopen veertig jaar die daarmee de kwalificatie 'Een Rode Icoon' meer dan verdient heeft.

We wensen hem, zijn vrouw Judith nog heel veel gelukkige en gezonde jaren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant