Afbeelding

Leerlingen Helinium leveren topprestatie tijdens Marathon van Rotterdam

Actueel 2.267 keer gelezen

Zondag 8 april hebben zeven leerlingen van het Helinium een persoonlijke topprestatie geleverd bij 1/4 marathon van Rotterdam.

Dit weekend vond de 38e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. Zowel de absolute wereldtop als duizenden lopers uit binnen- en buitenland konden zelf ervaren hoe het is om te finishen op de beroemde Coolsingel. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 950.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours. En het was een prachtige dag met ideaal weer voor deze jaarlijkse marathon.

De leerlingen van het Helinium volgen allemaal het vak BSM het examenvak voor de lessen Lichamelijke Opvoeding. Voor dit vak moeten de leerlingen een trainingsschema leren opstellen en uitvoeren om naar een bepaald doel toe te trainen. Met de marathon van Rotterdam in zicht was de doelstelling snel bepaald.

De leerlingen hebben de afgelopen weken in de lessen BSM en thuis als huiswerk voor de ¼ marathon getraind. Dit is niet zonder resultaat gebleven. Alle leerlingen zijn gefinisht met een hele mooie tijd: Bart Talboom (48,22), Luuk Fokker (50,42), Ervin Terzic (59,01), Mustafa Ayaz (59,01), Arjan van Marion (1:02,28), Celeste van Zielst (1:11,48) en Dorien Meijnders (1:14,47).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant