Afbeelding

Blotevoetenpad in de Natuurspeeltuin geopend

Actueel 1.775 keer gelezen

Kinderen moeten lekker naar buiten. Frisse lucht, samen spelen, ontdekken en avonturen beleven. In de natuur kan dit allemaal, bijvoorbeeld in de natuurspeeltuin Wilde Weide Speelbos in Hellevoetsluis. Al sinds 2010 een heerlijke plek voor kinderen en ouders om buiten te zijn.

De speeltuin is altijd bezig zich te vernieuwen, zoals nu ook met het Blotenvoetenpad. Kinderen leren door kijken, luisteren maar vooral door ervaren; wat onder andere bestaat uit doen en voelen. Bij een Blotevoetenpad is het de bedoeling dat je, zoals de naam het al zegt, loopt op je blote voeten.

Bij het begin doe je de schoenen uit en vervolgens loop je over een bepaald met diverse materialen zoals takjes, zand, schelpjes, stenen, modder en houten paaltjes. Ook zo'n heerlijk onderdeel van buiten spelen en kind zijn: lekker vies worden. Na afloop vind je dan een kraan of pomp waar je je voeten weer kan schoonmaken voordat je je schoenen aantrekt. Dat is dan weer fijn voor je ouders.

Er zijn heel veel Blotevoetenpaden in Nederland, op Google vind je zelfs een lijst van de 21ste leukste. Hopelijk wordt het Hellevoetse Blotenvoetenpad in de Natuurspeeltuin daar ook in opgenomen. Afgelopen vrijdag werd dit pad geopend, de aanleg begon tijdens NL Doet op 10 maart. Het pad is mede aangelegd door ontwerper en sponsor Hovenier van Haastert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant