De nieuwe borden moeten het makkelijker maken de weg te vinden in Hellevoetsluis
De nieuwe borden moeten het makkelijker maken de weg te vinden in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis krijgt duidelijke bewegwijzeringsborden

Actueel 1.794 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na inspectie van de bestaande bewegwijzeringsborden in Hellevoetsluis, bleek dat een grote onderhoudsronde noodzakelijk was.

Wethouder Hans van Lith (Verkeer) onthulde donderdag het nieuwe blauwe autobewegwijzering bord dat geplaatst werd aan de Amnesty Internationallaan.

Het afgelopen jaar is het bewegwijzerplan van de gemeente herzien. De gemeente heeft dit gedaan in samenwerking met de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Belangrijke uitgangspunten waren: duidelijke bewegwijzering met logische routes, sobere bewegwijzering (alleen hoofdroutes, veel mensen gebruiken immers een navigatiesysteem), het ontlasten van de Rijksstraatweg en Nieuwenhoorn en borden voor de nieuwe Nelson Mandelalaan. De toeristische bewegwijzering maakt geen deel uit van dit project.

Uitvoering
De werkzaamheden aan de blauwe autobewegwijzering gaan als eerste van start, gevolgd door het groot onderhoud aan de fietsbewegwijzering. De borden in Nieuwenhoorn worden naar verwachting in 2019 tegelijk met de aanpassingen aan de Rijksstraatweg vervangen. Het plaatsen van de autobewegwijzering vindt zoveel mogelijk 's nachts plaats, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant