100-jarige krijgt bezoek van wethouder Roza | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

100-jarige krijgt bezoek van wethouder Roza

  •   567 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Als meneer van der Hof afgelopen zomer niet over een ijsblokje was uitgegleden had deze kranige heer nog steeds op zichzelf gewoond. Tot zijn 99-ste deed hij dit.

Vandaag is hij jarig en dat wordt groots gevierd. Zijn 4 kinderen - twee zoons en twee dochters - zijn er met al hun aanhang. Vijf kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen; een flinke groep dus. "Hij was liever 75 geworden want dan had hij nog een aantal mooie jaren voor de boeg zoals hij zelf zegt" vertelt zijn zoon. "Maar onze moeder is maar 70 geworden dus hij heeft al flink wat extra jaren gekregen, gelukkig".

"Het gaat goed met hem hoor. Natuurlijk begint het lichaam aardig op te raken nu, maar dat is logisch, hij is tenslotte 100. Maar geestelijk is hij nog goed bij. Hij kletst graag en je hebt ook genoeg te vertellen wanneer je 100 bent. En hij laat zich niet snel uit het veld slaan. Ook niet nadat hij zijn heup brak.

Na zijn val heeft hij eerst een tijdje in de Plantage gezeten om te revalideren. Daarna heeft hij nog wel geprobeerd om thuis te wonen maar het ging echt niet meer. Hij kan niet meer lopen dus ja dan houdt het helaas op. Gelukkig kon hij een mooie woning krijgen hier in de Rozenhoek en hier heeft hij het ook prima naar zijn zin. Hij is niet zo moeilijk.
Maar het is wel een einzelgänger hoor. Hij is heel graag op zichzelf, lekker achter zijn computer of de TV. Maar het mooie hier is wanneer hij behoefte heeft aan contact kan hij dit opzoeken. Die keuze heeft hij hier En bij het eerste voorjaarszonnetje zit hij buiten, het is echt een buitenmens. Hij gaat ook nog regelmatig met de taxi ergens heen".

De personeelsruimte hangt vol met slingers gemaakt van allerlei oude foto's uit het leven van meneer van der Hof. Wethouder Roza-de Pijper komt met een grote bos bloemen de jarige feliciteren. "Wij kennen elkaar nog van vroeger, toen ik nog maar een klein meisje was. Ik heb hier ook nog een foto waar ik op sta met uw zoon Gert." Hij vertelt haar dat hij sinds 1947 in Hellevoetsluis woont. In 1985 is hij voor een jaar of 8 naar Kleef verhuist, net over de Duitse grens maar sinds 1993 is hij weer terug in Hellevoetsluis. In het verleden werkte hij zoals vele Hellevoeters op de Rubberfabriek en daarna bij Vermaat.
"100 jaar alweer, u geniet dus al flink wat jaren van uw pensioen" zegt de wethouder. "Iemand die 100 wordt, dat hoor je al niet vaak en zeker geen man. Wanneer ik hier beneden kijk in de zaal zie ik toch voornamelijk alleen maar vrouwen. U bent duidelijk van de sterke tak" lacht ze. Een eeuw oud, inderdaad een prachtige leeftijd om te bereiken, zeker wanneer je nog zoveel zin het leven hebt als meneer van der Hof. Ook namens Groot Hellevoet: van harte gefeliciteerd!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>