Cultuurhuis ook op politiek gebied een bron van kennis..
Cultuurhuis ook op politiek gebied een bron van kennis..

13 maart Verkiezingsdebat in foyer van Cultuurhuis

Actueel 428 keer gelezen

Nog maar twee weken scheiden ons van de dag waarop we een nieuw gemeentebestuur mogen kiezen.

Het kan best zijn dat u geen idee hebt van welke partij u zou moeten kiezen. Niet zo heel gek na de onzin van de Kuzu's en de Halbe's die de laatste weken over u heen kwam. Maar deze verkiezingen gaan over Hellevoetsluis, de plaats waar we allemaal wonen, naar school gaan, recreëren en nog veel meer. U heeft daar vast wel een mening over en het leuke van verkiezingen is dat u eens in de vier jaar die mening kenbaar kunt maken. En denk nou niet dat het allemaal één pot nat is. Er valt in Hellevoetsluis heel wat te kiezen. Kom maar eens luisteren naar de verschillende gedachten over armoedebeleid, de toekomst van Voorne, het milieu en mogelijke andere onderwerpen.

Debat en duidelijkheid
Het debat wordt geleid door politiek redacteur Leo Blok van Groot Hellevoet, die eerst de zes lijsttrekkers voorstelt en ze daarna elk twee minuten de gelegenheid geeft om aan te geven waar hij of zij voor staat. De tijd wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Bouwbroers Bert en Bouwe van het Cultuurhuis die een signaal geven wanneer de tijd om is. Deze avond in het Cultuurhuis is bedoeld om u te helpen uw keuze te maken en duidelijkheid te krijgen over de verschillen tussen de partijen. Zoals al gezegd: één pot nat is het zeker niet! En met alleen maar roepen langs de zijlijn veranderen we de wereld en Hellevoetsluis niet..

Programma
Twee bouwbroers en bouwzusje Olga zijn vanaf 16.00 uur al bezig met de foyer in te richten zodat om 19.00 uur het publiek door de gastvrouwen van het theater worden ontvangen. Om 18.35 begint het programma en twintig minuten later begint het echte debat. Tegen negen uur is het pauze en die kan door het publiek worden benut om zich bij Leo Blok op te geven voor het stellen van vragen. Na de pauze kan het publiek daarmee dan met de lijsttrekkers in discussie. Rond kwart over tien krijgen de lijsttrekkers allemaal nog 2 minuten voor een laatste boodschap aan de zaal. Om half elf wordt het programma afgesloten en is er nog gelegenheid tot napraten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant