Afbeelding

Stichting fluisterboot Voorne Putten

Actueel 927 keer gelezen

Onlangs tekende raffinaderij directeur Harro van de Rhee van ExxonMobil een symbolische cheque van €10.000 aan het bestuur van stichting Fluisterboot Voorne Putten. ExxonMobil is daarmee het eerste grote bedrijf in onze regio dat een bijdrage levert aan het startbedrag voor de aanschaf van de fluisterboot en daarmee wordt ook de provinciale toezegging, via de Landschapstafel, van de helft van de investering zeker gesteld. Een fluisterboot voor de inwoners en recreanten uit Nissewaard én omgeving is hiermee een grote stap dichterbij gekomen!

Er moet totaal nog ca 35% worden opgehaald van de totale investeringskosten van €300.000. Dan gaan we de boot laten bouwen, aldus Fred Lorsheijd, voorzitter van de stichting. Nagenoeg alle investeringen gaan vooral naar waardevaste zaken als de boot, de aanpassingen voor mindervaliden, het onderhoud, de inrichting van het boothuis en informatiecentrum. Wanneer hiervoor voldoende middelen zijn is het project voor de lange termijn veiliggesteld. Het project is uiteindelijk zelfvoorzienend door de verkoop van kaarten en groepsdagtochten. Het plan en de begroting zijn klaar. Met de bijdrage van ExxonMobil is de stichting Fluiterboot Voorne-Putten voorzien van het startkapitaal voor het werven van overige sponsoren en het uitvoeren van het promotieplan. Deze bijdrage maakt dat we ons promotie- en wervingsplan kunnen gaan uitvoeren. Het plan is voor belangstellenden te downloaden van onze website www.rondvaarttochten.info.

De Stichting Fluisterboot Voorne-Putten is opgericht om jong en oud de natuur van dichtbij te laten beleven, in alle jaargetijden. Men wil hiermee een positieve impuls leveren aan de eco-toeristische ontwikkelingen op Voorne-Putten. De nieuwe boot zal groot genoeg zijn voor ca. 50 gasten en is overdekt en verwarmd. Die boot kan zo het hele jaar varen en ook mensen met een beperking meenemen. Daarnaast behoort een toeristische vaarverbinding met het historische Brielle en aansluiting op bestaande fietsroutes tot de mogelijkheden.

Maar voor het zo ver is moet er nog wel wat worden gedaan. Zou u mee willen werken aan de uitvoer van dit mooie plan? Stuur dan een mail aan bestuur@rondvaarttochten.info

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant