[video] Gratis buurtalarm maakt woonwijken veiliger | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: stock
video

Gratis buurtalarm maakt woonwijken veiliger

  •   375 keer gelezen   Actueel

Met Buurtalarm kunnen buurtbewoners, winkeliers, bedrijven en bewoners in het buitengebied elkaar razendsnel waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Buurtalarm maakt Nederland daarmee weer een stukje veiliger. Iedereen kan gratis van het systeem gebruik maken.

Buurtalarm is een gratis waarschuwingssysteem waarmee men elkaar snel kan waarschuwen voor gevaarlijke of verdachte situaties. Er is een Buurtalarm voor woonwijken, winkelgebieden en het buitengebied.

Het werkt als volgt: Als iemand de omgeving ergens snel voor wil waarschuwen, belt deze de buurtalarm centrale en spreekt een bericht in.

Binnen enkele minuten daarna gaat bij de andere deelnemers in de buurt de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht.

Omdat het systeem vaste en mobiele telefoonaansluitingen aan elkaar koppelt, kan iedereen meedoen. Dus ook ouderen die vaak wat minder handig zijn met social media, maar vaak wel de ogen en oren van de wijk zijn. Juist zij zijn het vaakst slachtoffer van bijvoorbeeld babbeltrucs. Met buurtalarm kunnen zij snel worden gewaarschuwd als iemand met verkeerde bedoelingen in de wijk gesignaleerd is.  

Iedereen kan zich gratis voor Buurtalarm aanmelden. Dit gaat via een digitaal aanmeldformulier. Op basis van de ingevoerde postcode/huisnummer combinatie wordt iemand automatisch gekoppeld aan andere deelnemers in een straal van 500 meter voor woonwijken. Voor andere gebieden is deze afstand wat groter. Winkeliers en bedrijven worden automatisch aan andere winkeliers of bedrijven gekoppeld. Er is dus geen beheerder nodig zoals bij WhatsApp groepen. Tevens is de privacy van de deelnemers volledig gewaarborgd. Zo kunnen deelnemers de gegevens van andere deelnemers niet achterhalen. En wil je een poosje geen berichten ontvangen, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent? Dan zet je buurtalarm eenvoudig uit.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>