Een ferme handdruk na  het ondertekenen van de overeenkomst
Een ferme handdruk na het ondertekenen van de overeenkomst Foto: Wil van Balen

Overeenkomst voor brug over het kanaal door Voorne

Actueel 2.467 keer gelezen

Wethouder Margriet den Brok en Ralph Peeters van het bedrijf Dura Vermeer ondertekenden op donderdag 15 februari de uitvoeringsovereenkomst voor de aanleg van een nieuwe brug over het Kanaal door Voorne.

Deze brug is belangrijk om het verkeer van het nieuwe bedrijventerrein Kickersbloem 3 te ontsluiten. De brug komt ongeveer ter hoogte van de Braberseweg.

Werkzaamheden starten in maart
De voorbereidingswerkzaamheden beginnen al in maart. Het gaat in eerste instantie om het kappen van bomen die weg moeten om ruimte te maken voor de aanleg van de brug.

De verwachting is dat Dura Vermeer het tweede kwartaal van 2018 kan beginnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de brug. De grond moet eerst voorbelast worden, waarna de brug aangelegd wordt. Het wordt wel 2019 voor het eerste verkeer gebruik kan maken van de nieuwe brug.
Wethouder Margriet den Brok:

"Bereikbaarheid en een goede ontsluiting zijn belangrijk voor bedrijven die zich vestigen op Kickersbloem 3. Daarom ben ik blij dat we nu een start maken met de aanleg van de brug. En niet zomaar een brug, het is een bijzonder ontwerp geworden, passend bij de historische zwaaikommen van het kanaal. En op de landmark bij de rand van de brug kun je prachtig uitkijken over de omgeving en de geschiedenis van de oude kreken bekijken op informatieborden."

Uit de krant