GrootHellevoet.nl - Ron Everaars
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Zomaar een Hellevoeter

Ron Everaars

  •   759 keer gelezen   Actueel

Ron (60) is geboren en getogen in Rotterdam. Hij is getrouwd met zijn Carla en samen hebben ze drie kinderen Raymond, Jeffrey en Kim die inmiddels allemaal het ouderlijke nest hebben verlaten.

"We zijn in Hellevoetsluis komen wonen toen deze woningen net waren gebouwd in 1981. Vanuit het ouderlijk huis, dus dit was ons eerste huis waar we nu nog steeds wonen. Het is een rustig straatje met weinig verloop."

Ron was 38 jaar lang werkzaam bij ABN-AMRO tot 2013. "Ik ben gewoon op een afdeling begonnen, op een gegeven moment was ik filiaalmanager en ook hypotheekadviseur in verschillende plaatsen in de regio. De laatste periode bij ABN-AMRO was mijn standplaats Amsterdam."

Toen hij 57 jaar was kwam hij thuis te zitten en hoopte weer snel aan de slag te kunnen. Daarom is hij in de tussentijd vrijwilligerswerk gaan doen bij de Grootenhoek als vrijwilliger chauffeur op de rolstoelbus. "Vorig jaar heb ik mijn taxipas gehaald en nu werk ik als taxichauffeur." Een hele ommezwaai in zijn werkzame leven. "Als taxichauffeur breng ik 5 dagen per week kinderen naar de Mytylschool in Rotterdam en 's middags ga ik ze weer halen. Het is geen fulltime baan, maar af en toe rij ik extra ritjes. Deze kinderen hebben allemaal een rugzakje. Ik moet vijf kinderen wegbrengen en de jongste is 9 en de oudste 14 jaar. "

"De tijden die zij maken zijn intensief" vertelt Ron. In het regulier onderwijs beginnen kinderen om 8.30 uur, komen tussen de middag thuis eten en zijn dan weer om 15.15 uur uit. "Maar deze kinderen gaan om 7 uur deur uit en zijn om 17.30 uur weer thuis. En dat vijf dagen per week. Daarom wil ik er voor hun een feestje van maken; elke vrijdag draai ik op verzoek Marco Borsato of iets anders. Of we doen een spelletje; zoals noem een plaatsnaam met een…We zitten ook altijd in de file zowel op de heenweg als terugweg."

"Een jaar of drie geleden vroeg ik aan Nicole van Tooren van HIT Hellevoetsluis of zij hulp nodig had." Toentertijd was dat niet nodig maar een jaar geleden werd hij toch nog benaderd door Nicole en is hun samenwerking voor HIT Hellevoetsluis begonnen. Ron houdt zich voornamelijk bezig met acquisitie; hij schrijft bedrijven aan en gaat bij hen langs om het een en ander te vertellen over de rondleidingen die HIT organiseert. "We hebben goede contacten met de ondernemers in de Vesting en met de shuttledienst, rondvaartboten en een samenwerking met Michiel de Ruyter. En het komend jaar gaat de salonboot De Dame van Hellevoetsluis varen op het Haringvliet." Boek je bij ons een uitje dan wordt alles voor je geregeld. Bij een rondleiding zou Ron zelf met de shuttle kunnen rijden. Al met al zijn er veel nieuwe plannen voor het komende jaar.

Ron is iemand die eigenlijk niet kan stil zitten. "Ik ga ook altijd naar jaarvergaderingen; ik wil altijd betrokken zijn. Ben ook een tijd betrokken geweest bij de MR van basisschool De Houthoeffe de basisschool van zijn kinderen.

Ron is sinds 1999 bestuurslid van TC de Kooistee. Eerst voorzitter van de jeugdcommissie daar ben ik in 2009 mee gestopt. Daarna ben ik bestuursvoorzitter geworden en dat is leuk omdat het veelzijdig is. En ik ben zelf al heel lang spelend lid; in Rotterdam voetbalde ik en toen we in Hellevoetsluis zijn gaan wonen ben ik van voetbal op een gegeven moment overgestapt naar tennis. Mijn dochter Kim kan ook aardig tennissen." Zij is sportinstructeur geworden en nu ook tennisleraar in Brielle.

"Een tennisvereniging wordt tegenwoordig gerund als een bedrijfje. Je hebt met alles te maken waar een bedrijf ook mee te maken krijgt. Op dit moment wordt hard gewerkt om de website van de vereniging helemaal weer up to date te maken." Wij zijn een tennisvereniging en tevens is er bij TC de Kooistee een tennisschool waar de vereniging banen aan verhuurt.

De vereniging draait op vrijwilligers maar de tennisschool is een professionele organisatie. Dus ook de jaarlijkse lessen 'Maak kennis met tennis' wordt ook door de tennisschool georganiseerd. "Ieder jaar krijgen we hierdoor weer aanmeldingen binnen. We proberen nu ook juist de kinderen uit groep 3 en 4 naar tennis te krijgen omdat dit de leeftijd is waarop de meeste kinderen een sport mogen kiezen nadat ze hun zwemdiploma hebben gehaald. Het is heel moeilijk om kinderen aan het sporten te krijgen dat merken alle sportverenigingen. Kinderen willen tegenwoordig vooral veel op hun telefoon en tablet.

Twee jaar geleden is alles platgegaan en hebben we nieuwe banen, nieuw hekwerk en een padelbaan gekregen. Padel wordt steeds populairder. Het is een combinatie van tennis en squash, in een glazen/ traliewerk kooi dus je kunt gebruik maken van de wanden om terug te spelen. Je speelt twee tegen twee met een ander racket en een andere bal dan bij tennis.

"We hebben zo'n 450 actieve leden uit de regio en zelfs uit Rotterdam. Kinderen kunnen vanaf de leeftijd van vier of vijf jaar beginnen met tennissen. Er zijn zo'n 70 jeugdleden. We hebben een redelijk groep van 80 tot 90 jaar. Onze oudste lid Bram de Smit is 92 jaar! Meld je je aan bij onze vereniging dan maakt onze ledencoach je eerst wegwijs." De vereniging heeft 8 parkbeheerders die een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Zij werken via een rooster waardoor zij er altijd voor kunnen zorgen dat het park weer open en dicht gaat. Er is dus altijd een volwassene aanwezig. Overigens hebben wij voor iedereen die betrokken is bij de organisatie een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd. "Wij zijn een van de weinige verenigingen die op deze manier werken. Het kost wat maar dan heb je wel continuïteit." Er wordt ook dit jaar weer door een groep leden meegedaan aan de Roparun voor het goede doel .

Waar ontspan je het beste mee?
"Ik ontspan met muziek én met tennis. En dan vooral Supertramp en Queen. Ik heb alles; elpees, DVD's, cd's . Vroeger ben ik ook wel naar concerten geweest van deze twee bands."

Heb je huisdieren?
"Niet meer, wel altijd gehad. Honden katten, papegaaien. Nu hebben we af en toe een oppashond van mijn dochter. We willen ook geen huisdieren meer. We gaan graag met de caravan op pad en hoeven nergens rekening meer mee te houden."

Wat zou je graag veranderen in Hellevoetsluis?
"Ik vind eigenlijk dat het de laatste jaren in Hellevoet en zeker in de Vesting prima gaat. Het is gezellig en mooi geworden als je de Vesting binnen komt. Maar ik denk wel dat Hellevoetsluis meer voor de ouderen moet komen. Er zijn teveel gebouwen gesloten waar zij zelfstandig kunnen wonen, en eventueel gezamenlijk kunnen eten en dergelijk en waar de wijkverpleegkundige gewoon een dienst in het huis kan lopen en niet meer van hot naar her hoeft te rijden door Hellevoet. En er zou wel een betere ontsluiting moeten zijn vanuit Hellevoet en de eilanden. Als er wat gebeurt dan sta je gelijk vast.

Wat mag er absoluut niet veranderen?
"De busbaan is prima, dat moet geen metro worden."

Naar wie zou je een straat vernoemen?
"Naar Arie van den Ban. Het heeft de mogelijkheden natuurlijk wel om dit allemaal te doen, maar hij hoeft het niet te doen maar hij doet. Hij zet Hellevoet wel op de kaart."

Wat is je diepste wens?
"Gezondheid is het belangrijkste en kunnen blijven werken. We zijn nu nog met zijn tweeën over en hopen dit lang vol te houden."

Evelien Holleman
3 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>