De brug is belangrijk voor de ontsluiting van het bedrijventerrein
De brug is belangrijk voor de ontsluiting van het bedrijventerrein

Start van de bouw brug naar Kickersbloem III start al snel

Actueel 3.726 keer gelezen

De voorbereidingen voor de bouw van een brug over het Kanaal door Voorne dat het bedrijventerrein Kickersbloem moet gaan ontsluiten,zijn inmiddels gestart en binnenkort wordt daadwerkelijk gestart met de bouw van deze bijzonder vormgegeven brug die aan het landschap is aangepast.

Voor het grote publiek gebeurt er ogenschijnlijk nog niet zoveel,maar de invulling van Kickersbloem III ligt zelfs enigszins voor op schema. Doelstelling van de gemeente is om in dit langlopende project ongeveer 5 hectare grond te verkopen.Ondertussen zijn er twee kavels van 1 hectare al verkocht en is men voor 4 hectare serieus in gesprek met kopers. Daarbij lijkt het misschien voor een buitenstaander alsof het langzaam gaat, maar het proces van het verkopen van grond vraagt veel tijd.

Een ondernemer gaat niet over 1 nacht ijs bij het vestigen, uitbreiden of verplaatsen van zijn bedrijf en dat is logisch. Vaak gaat het om een bestaand bedrijf dat veel moet uitzoeken en regelen. Er is dus een lange voorbereiding voordat een verkoop definitief wordt. Hiervoor is door de gemeente Hellevoetsluis een speciaal serviceteam samengesteld dat de ondernemers die zich er willen vestigen op verschillende manieren ondersteunt en adviseert. Een unieke manier van verkoop die het bedrijventerrein ook een uniek karakter geeft.

Zichtbaar maken
Wat positief is, is dat we men nu echt met de uitvoering is gestart; de voorbereiding van de daadwerkelijke aanleg. Voor bedrijven die interesse hebben, is het belangrijk dat ze zien dat er wat gebeurt in het gebied, dat de infrastructuur (wegen etc) wordt voorbereid. Eind oktober zijn de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Kickersbloem 3 begonnen. De eerste stap van het ontwikkelen van het bedrijventerrein, is dat de grond geschikt moet worden gemaakt om er op te kunnen bouwen. Dat gebeurt niet meteen voor het hele gebied, maar alleen voor de eerste fase, aan de zijde van het Kanaal door Voorne. De totale oppervlakte van het terrein is uiteindelijk 93 hectare, waarvan 65,7 hectare netto uitgeefbare grond. De gemeente ziet de ontwikkeling van dit bedrijventerrein als een belangrijke economische ontwikkeling. Het bedrijventerrein trekt nieuwe bedrijven naar Hellevoetsluis en creëert werkgelegenheid.

Bent u geïnteresseerd in een kavel of wilt u meer informatie over het bedrijvenpark, neemt u dan contact op met Peter Kamphuis, de projectleider bij de gemeente Hellevoetsluis. U bereikt hem via telefoonnummer 14 0181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant