Afbeelding

Hellevoet pakt draad weer op tegen Neptunus/Schiebroek

Actueel 486 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft de flater tegen SSS met een 2-1 (1-1) overwinning tegen Neptunus/Schiebroek weggespeeld. De koploper in de tweede klasse D weet nog altijd Sparta in de nek, de tegenstander op zaterdag 17 februari.

'Het was een wedstrijd van hard werken en dat hebben de spelers als leeuwen gedaan', complimenteerde Edwin de Koning zijn manschappen. 'Vergeet niet dat Neptunus, BVCB en Sparta de betere ploegen zijn in de tweede klasse. We hebben vooraf met elkaar afgesproken er boven op te zitten. Welnu, dat hebben de mannen fantastisch gedaan. Wij hebben op wilskracht van Neptunus gewonnen. We kwamen bij 0-1 (Sander van Pelt, DR) door een uitval nog goed weg, maar we kwamen dik verdiend op 1-1 (Sander van Pelt, DR). Daarna hebben we door gevochten voor de overwinning.

Het was mooi te zien hoe Victor Hartog na het veroveren van de bal Dave Mierop aan het werk zette en hij Ken Luyendijk de 2-1 liet scoren.' Edwin de Koning zag Sang A Jong, Mierop en Van Gelderen een hoofdrol vertolken en had vooraf Thijs van den Heuvel en Roeland de Bruijne na de SSS-malaise opgeofferd voor Öner Sang A Jong en Onur Furuncu. 'Zij hebben het vervolgens als invallers uitstekend gedaan, stond het zelfs nog beter. Dat geeft de sterkte van de selectie aan. Als we keihard blijven werken, dat is de basis, kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken en zelfs kampioen worden. Te beginnen bij Pernis. Zij hebben de punten keihard nodig, dus zullen we vol aan de bak moeten.'

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric; Dennis Nijkamp (63. Thijs van den Heuvel), Jeffrey de Koning, Öner Sang A Jong, Onur Furuncu; Sander van Pelt, Frenk van Gelderen; Dave Mierop; Ken Luyendijk (90. Joey Salij), Victor Hartog, Patrick Struik (Roeland de Bruijne).

Foto's: Theo van Kralingen


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant