GrootHellevoet.nl - Yordi Martens
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Zomaar een Hellevoeter

Yordi Martens

  •   690 keer gelezen   Actueel

Enige tijd geleden zag u Yordi al eens voorbij komen in onze krant. Hij deed mee aan de Mister Benelux verkiezing. Voor ons een hele goede reden om hem eens nader aan de tand te voelen.

"Oorspronkelijk kom ik uit Brabant. Daar werd ik geboren op 23 april 1990. Ik ben enig kind en opgegroeid in een zeer leuk gezin. Mijn ouders wonen daar nog steeds". Na de lagere en middelbare school gaat Yordi naar het CIOS. De eerste twee jaar in Breda en de laatste 2 jaar in Goes. Ondertussen sport Yordi ook nog eens, op behoorlijk hoog niveau. Hij schaatst en skeelert in de nationale top en rijdt ook wel eens internationale wedstrijden.

Na het CIOS gaat hij naar de Sportacademie in Sittard. Het eerste jaar daar en de laatste 3 jaar in Eindhoven. Maar waar hij ook studeerde hij ging 'savond altijd weer naar huis; naar Brabant. "Dat was voor mijn sport. Vanuit Goes was dat best pittig. Elke avond weer terug, je wilt niet weten wat een kilometers ik per week af heb gelegd".

Yordi ontmoet iemand met wie hij gaat samen wonen in Schiedam en via een vriendin hoort hij van een vacature in Hellevoet; bij Warren's Sportinstituut. "Dus eigenlijk gelijk vanuit mijn opleiding kon ik hier aan de slag". Eind 2016 gaat de relatie over en gaat Yordi weer bij zijn ouders wonen. "Elke dag reed ik toen vanuit Brabant naar Hellevoetsluis; dat waren lange dagen. Gelukkig kwam in via mijn baas - Martin Warren - in contact met Wendy Dikken van de Barbier en kon ik boven de Barbier komen wonen, waar ik nu alweer enige tijd met veel plezier zit".

Warren's Sportinstituut
Bij Warren's is hij personal trainer en fitness instructeur en sinds afgelopen september ook manager. "Echt super gaaf om te doen en een gigantisch mooie kans. Het is niet alleen het sportieve gedeelte wat me heel erg ligt maar ook het organisatorische er omheen. Als manager krijg ik de ultieme kans om dit allemaal te combineren. Samen met Martin en het team nieuwe concepten uitwerken is een ontzettend leuke uitdaging.

Bio Circuit
Zo zijn we nu heel druk met het Bio Circuit. Wij zijn een van de eerste in Europa die dit hebben. Een Bio Circuit is een totale nieuwe vorm van trainen. Het Circuit staat opgesteld in een cirkel bestaande uit 6 kracht- en twee cardioapparaten. Het hele circuit duurt maar 30 minuten en is volledig geautomatiseerd. Je hoeft niets meer handmatig in te stellen. Je logt in op een scherm. Het circuit herkent jou en leidt je rond. Bij ieder apparaat waar je aankomt staan jouw specifieke instellingen al ingesteld en kun je meteen beginnen.

Het is qua tijd en bewegen een zeer innovatieve manier van trainen. Je hebt in 30 minuten een volledige work-out achter de rug, heel specifiek op jou afgesteld. Veel beter dan dat je met de steekgewichten werkt. Het circuit registreert bijvoorbeeld heel nauwkeurig waarmee jij uit moet duwen en terug moeten laten komen en past dit direct aan. Het blijft natuurlijk altijd een combinatie van sporten en voeding om het beste resultaat te halen. Het is een driehoek die ook bij ons tijdens de intake altijd besproken wordt: mentaal, bewegen en voeding. Wanneer die driehoek goed zit bereik je het beste resultaat. Het zijn allemaal verschillende onderdelen van het grote geheel en het is geweldig om daar van alle kanten aan te werken. En zo blijft het heel dynamisch en uitdagend. Maar wel heel druk, ik draai zo 60 uur in de week weg. Maar het is het waard."

Mister Benelux
Alsof Yordi het al niet druk genoeg heeft weet hij ook nog tijd vrij te maken voor de Mister Benelux Verkiezing. "Al jaren koester ik de droom om iets te doen in de modellenwereld, alleen mijn grootse probleem is.. ik ben te klein. Je moet 1.85 zijn voor de modeshows. Met mijn lengte kom je daar niet binnen; niet in het werk wat ik heel graag zou willen doen. Kijk daar kan ik lang moeilijk over gaan doen; maar het is nu eenmaal zo. Dus zoek je alternatieven. Op een gegeven moment zat ik met een vriendinnetje op de bank en kwamen er ineens twee dingen voorbij: de WE Fashion zocht spijkerbroek modellen en er werden deelnemers gezocht voor Mister Benelux. Mijn vriendin heeft mij toen - eigenlijk als grap - opgegeven. En tot mijn verbazing kreeg ik van beide mails terug dat ik geselecteerd was. Bij WE zat ik bij de laatste 10 en heb uiteindelijk gewonnen afgelopen september. Had ik ineens de Beste Denim Billen van Nederland en won een fotoshoot voor Chantal Magazine. Binnenkort hang ik ook in de winkel van WE. Hoe vet is dat?

Bij Mister Benelux kon ik dus wel meedoen met mijn lengte. Na de eerste ronde in Gent werd ik geselecteerd voor de laatste 20. Daarna was er elke week wel een activiteit waar je jezelf moest laten zien. Interviews, Ladies Nights, mode shows lopen en jezelf goed in de kijker spelen op allerlei media. Ook dat was flink aanpoten naast mijn baan, maar ik had het nooit willen missen!". Afgelopen 9 december staat Yordi in de finale en wordt uiteindelijk 2e!! Samen met de nummer 1 vliegt hij aankomende november naar Bangkok om deel te gaan nemen aan de Internationale Manhunt Verkiezing.

"Er is in 2017 echt ongeloofelijk veel gebeurd. Na het verbreken van mijn relatie ben ik in een soort stroomversnelling terecht gekomen. Van negatief naar eigenlijk alleen maar positieve dingen. Nieuwe kansen in mijn werk, mooie opdrachten op het modellenvlak, mezelf op een hele nieuwe manier leren kennen en er is een nieuwe liefde in mijn leven. Je snapt dat ik 2018 met veel enthousiasme tegemoet zie!".

Waar ontspan je je mee?
Door middel van sport kan ik mezelf erg goed ontspannen. Daarnaast vind ik het erg leuk om ergens in de morgen een kop koffie te drinken en vervolgens de stad in te duiken om lekker te winkelen.

Heb je huisdieren?
Nee ik heb geen huisdieren. Ik wil wel erg graag een ridgeback

Naar welke muziek luister je graag?
Dat verschilt erg hoe mijn mood is maar over het algemeen houd ik van spaanse muziek/house/r&b... in ieder geval goede dans muziek.

Wat zou je wel en niet veranderd zien in hellevoet?
ik denk dat ik hier geen antwoord op kan geven omdat ik pas 1,5 jaar hier woon. Echter moet ik wel zeggen dat ik het erg prettig vind om hier te wonen ondanks dat mijn fiets pas gestolen is

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Nooit meer te druk!

Naar wie zou je een straat willen vernoemen?
Pff, goede vraag. Wie verdient het om een straatnaam te krijgen? Ik denk Obama. Ik vind hem een enorme mooi man, zijn kunde en manier van leiderschap is fenomenaal

Heb je nog een grote wens in je leven?
Ja zeker, hopelijk mag ik ook ooit nog een fashionshow in Milaan lopen!

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>