Afbeelding

Storm trekt over Hellevoet

Actueel 7.255 keer gelezen

Ook in Hellevoetsluis heeft de storm - die de Engelsen Eleanor hebben genoemd - aardig huisgehouden.

Hoewel sommige Hellevoeters blijkbaar in zeer diepe rust liggen snachts en dus niets hebben gehoord, zijn een groot gedeelte van de inwoners meerdere malen wakker geschrokken van de harde wind. Niet in de laatste plaats door rondvliegende schuttingdelen, dakpannen en afgebroken takken.

Wil van Balen stapte in zijn autootje en nam voor ons de schade op. In de Industriehaven zijn meerdere bootjes die aan de kant liggen behoorlijk beschadigd nadat zijn van hun bokken waren gewaaid. Diverse tuinen moeten het voorlopig zonder schutting doen, daar gingen namelijk meerdere delen de lucht in, of schuttingen waaiden compleet om. Zo ook in de tuin van onze eigen Wil.

Er was veel overlast door (half) afgebroken takken. Gelukkig namen sommige bewoners alvast zelf het heft in handen. Bij OBS het Schrijverke was een buurtbewoner alvast aan de slag gegaan met 1 van deze takken. "Zo voorkom je verdere ellende, en het hout kan mooi in de open haard" zegt hij.

Ook Historyland kreeg het zwaar te verduren. Meerder pronkstukken gingen er tegen de vlakte. Historyland zal woensdag gesloten blijven zodat men de schade op kan nemen en kan repareren.

Aan de Nijverheidsweg houdt de politie een wakend oogje in het zeil bij een stoplicht waarvan het omhulsel er af is gewaaid. Aan het einde van het kanaal gaat de kerstboom het ook niet lang meer redden.

Verder moesten veel prullenbakken het ontgelden, kon een straatlantaarn de wind niet aan en aan de Oostdijk werd een complete boom ontworteld. Voor zover bekend alleen materiele schade dus in Hellevoetsluis; gelukkig maar...

En sommige mensen vinden een beetje wind zalig. Zo gingen Janneke en haar hond Lilly heerlijk uitwaaien nabij het Land van Paling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant