Afbeelding

Veroordelingen schietpartij kerst 2016

Actueel 2.440 keer gelezen

Op 26 december vorig jaar werd Hellevoetsluis opgeschrikt door een schietpartij waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen.

De Rotterdamse rechtbank heeft uitspraak gedaan tegen de twee verdachten in deze zaak. "Een zaak met een brede impact. Niet alleen in Hellevoetsluis, maar ook ver daadbuiten leidt het tot gevoelens van angst dat 'zoiets zomaar kan gebeuren" stelt de rechtbank in haar uitspraak.

Failyson P. is een gevangenisstraf van 18 jaar opgelegd voor dubbele doodslag. Omdat de rechtbank het niet bewezen acht dat de schoten met voorbedachten rade zijn gelost, wordt hij niet veroordeeld voor moord. Wel wordt hij veroordeeld voor het beschieten van de familieleden van de slachtoffers die hem achtervolgd hebben. Eind november eiste de officier van justitie 28 jaar gevangenisstraf.

De tweede verdachte in de zaak, Alanson G., is vrijgesproken van het medeplegen van dubbele moord/doodslag. Hij heeft zelf altijd ontkend geschoten te hebben en de twee getuigenverklaringen zijn niet voldoende duidelijk over herkenning van de tweede schutter. Wel is de verdachte een week gevangenisstraf opgelegd voor het uiten van bedreigingen. Die straf heeft hij in voorarrest al uitgezeten.

Uit de krant