Groenten en fruit zijn een gezonde, goede keuze tijdens evenementen
Groenten en fruit zijn een gezonde, goede keuze tijdens evenementen Foto: Wil van Balen

Gemeente en Plus Trommel tekenen overeenkomst

Actueel 956 keer gelezen

Vrijdag 15 december ondertekenden Cornelis Trommel van PLUS Trommel en wethouder Hans van der Velde namens 'Lekker bezig! Hellevoetsluis' een overeenkomst over het gratis leveren van groente en fruit tijdens evenementen voor de jeugd in Hellevoetsluis.

Deze samenwerking liep al enige tijd, maar is nu officieel ondertekend. De JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) in Hellevoetsluis heeft een netwerk dat zich steeds verder uitbreidt waardoor het doel, jongeren op een normaal en gezond gewicht krijgen of houden, bereikt kan worden.

Wethouder Hans van der Velde: "Maar liefst 20% van de basisschoolleerlingen in Hellevoetsluis heeft overgewicht. Daarom zijn wij als gemeente blij met deze ontwikkeling. Groente en fruit eten tijdens evenementen bevordert een gezonde leefstijl onder jongeren. Het bewustzijn om gezond te eten neemt bij ouders en kinderen de laatste jaren wel toe. Op basisscholen zijn kinderen makkelijker te bereiken dan op middelbare scholen. We zouden daarom nadrukkelijker met het voortgezet onderwijs willen samenwerken."

"Het idee was om de sponsoractiviteiten te bundelen omdat we zoveel aanvragen krijgen, vaak ad hoc", vertelt Cornelis Trommel, "voor ons is het fijn dit te reguleren. We ondersteunen dit graag en het past in de verantwoordelijkheid die wij als supermarkt nemen. Wij zijn graag onderdeel van de samenleving en kunnen dat op deze manier goed invullen" vertelt Trommel.

PLUS Trommel levert goede en verantwoorde producten. Daarnaast wil deze supermarkt ook in de omgeving van de winkel een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Met activiteiten die het mogelijk maken om kinderen gezond op te laten groeien of met andere activiteiten die bijdragen aan een veilig woon-, leef-, en werkklimaat.

PLUS Trommel is daarom ook al geruime tijd partner van de JOGG-aanpak. Eén van de doelen binnen die aanpak is het stimuleren van het eten van groente en fruit. Zo zijn er bij scholen groente- en fruitdagen en proberen we ook bij sportverenigingen het eten van fruit voor, tijdens of na het sporten te stimuleren. PLUS Trommel draagt hier aan bij door producten te leveren en te laten zien dat zij een vooruitstrevende en gemotiveerde partij zijn om de gezonde leefstijl onder jongeren te bevorderen. In de samenwerkingsovereenkomst is nu opgenomen dat PLUS Trommel jaarlijks maximaal 5.000 stuks groente en fruit zal leveren tijdens evenementen in Hellevoetsluis.

Wilt u of uw organisatie ook uw steentje bijdragen aan de 'Lekker bezig! Hellevoetsluis' neem dan contact op met Jeffrey Emor: j.emor@stichting-push.nl of 0181-316688.

Uit de krant