Afbeelding

Hellevoetsluis morst twee dure punten tegen hekkensluiter

Actueel 216 keer gelezen

Hellevoetsluis mag dan wel de trotse winterkampioen zijn van de tweede klasse D, maar zo net voor de kerst liet de formatie van Edwin de Koning met een 2-2 (2-1) gelijkspel tegen VDL twee dure punten liggen.

'Natuurlijk is het niet goed, maar gelet op de hele wedstrijd is de deling terecht', doelde de trainer van Hellevoetsluis op de strijdwijze van de rode lantaarndrager uit Maassluis, dat op dat moment slechts zeven punten had verzameld. 'We zijn slecht begonnen, kwamen door persoonlijke fouten eerst twee keer goed weg, waarna we terecht met 0-1 achter kwamen.' Hellevoetsluis pakte het daarna op en kwam door Dave Mierop uit een één/twee met Ken Luyendijk op gelijke hoogte (1-1), waarna dezelfde Dave Mierop een voorzet in het doel zag waaieren: 2-1. 'We riepen het onraad in de tweede helft op ons af, zag de 2-2 ook gewoon aankomen. We zijn met z'n allen toch niet zo goed als we denken.

De marge van zeven punten op BVCB blijft staan, maar het hadden er ook zomaar negen kunnen zijn. Aan de andere kant hebben we met één nederlaag en twee gelijke spelen een topseizoenshelft gedraaid en ben daar dik tevreden over. Het frappante is wel dat wij de punten hebben verloren tegen de clubs (CWO, Zuidland en VDL, DR) die allen spelen in het blauw/wit', aldus Edwin de Koning. Öner Sang A Jong onderging een geslaagde hersenoperatie. Onur Furuncu en Thijs van den Heuvel ontbraken bij Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric; Vincent Mast, Remon Haze, Jeffrey de Koning, Roeland de Bruijne; Sander van Pelt (59. Victor Hartog), Patrick Struik (79. Thomas Melching), Frenk van Gelderen; Ken Luyendijk, Dave Mierop, Serkan Yavuziygitoglu.

Foto's: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant