Afbeelding

Handbalsters Helius boeken nipte overwinning

Actueel 331 keer gelezen

De handbalsters van Helius hebben in sporthal De Fazant opponent SC Twist 3 met een nipte 16-15 (6-9) overwinning verslagen. De Hellevoetsen  bezetten als winterkampioen de eerste plaats in de ZW-ZH derde klasse.

'We zijn de wedstrijd met veel balverlies heel slecht begonnen', bekritiseerde coach Pryanka Donohue-Pape de ontbering van enige concentratie en beleving in het team. 'Tijdens de rust heb ik de speelsters gevraagd of zij nog iets willen in deze competitie. De ploeg heeft zich vervolgens herpakt, zijn goed terug gekomen tot 11-11 en trokken de overwinning uiteindelijk met 16-15 over de streep. Het was een mooi, maar zwaar bevochten afscheidscadeau', aldus Pryanka, die haar laatste wedstrijd als coach op de bank zat omdat zij in blijde verwachting is van haar eerste kindje, zo half januari.

Danielle van der Meijden-Spoor spaarde zich op de bank enigszins in voorbereiding op haar vakantie naar Nieuw-Zeeland. Mireille Lateveer zal vanaf januari de coaching overnemen van Pryanka Donohue-Pape. Annemiek van der Kooij en Petra Brink ontbraken vanwege een blessure.
Helius: Eva van Leeuwen; Anouska Laterveer (5 keer), Lotte Nap (3 keer), Claudia Donohue-Pape (2 keer), Inge van Melick (3 keer), Mila Went (1 keer), Esther Brink. Danielle van der Meijden-Spoor (2 keer), Kyra Scherber, Inge van der Graaf.

Foto's: Theo van Kralingen
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant