Afbeelding
Foto: Wilma Schout
video

Leerkrachten primair onderwijs Voorne-Putten staken

Actueel 1.406 keer gelezen

Abbenbroek - Vanmorgen waren ruim 250 leerkrachten aanwezig bij de stakingsbijeenkomst die gehouden werd bij het voormalig gemeentehuis in Abbenbroek. Zij vertegenwoordigden de ruim 1000 collega's die werkzaam zijn in het primair onderwijs op Voorne-Putten. 

De bijeenkomst is georganiseerd door de gezamenlijke schoolbesturen op het eiland, als onderdeel van de landelijke staking. De leerkrachten staken voor een eerlijk salaris en minder werkdruk.

Ingrid van Doesburg (PRIMO) benadrukt dat het niet alleen aan 'Den Haag' is om de problemen in het onderwijs op te lossen. Uiteraard staat zij als bestuurder achter de PO-actie en is het zeker nodig dat er gestaakt wordt. Het is steeds moeilijker vacatures te vullen en ook bij ziekte kan soms met moeite een vervanger worden gevonden. Het is echter wel belangrijk zelf de regie te houden door gezamenlijk te zoeken naar oplossingen. Door de ideeën van de leerkrachten, de professionals, kunnen goede zaken aangedragen worden om zo bijvoorbeeld de werkdruk te verlagen.

Tijdens de bijeenkomst konden alle aanwezigen reacties geven bij kraampjes op verschillende vragen, door hun antwoord op een groot papier te schrijven. Ook lag er een vel voor minister Arie Slob waarop gereageerd kon worden. Hierop waren kreten te lezen als: 'kom eens een weekje meedraaien' en 'investeren in de toekomst, is investeren in onderwijs'.

Bij de koek en zopie kraam, konden de aanwezigen een kop koffie, een stroopwafel of een broodje halen en ook aan de meegekomen kinderen was gedacht, zij konden aan een grote tafel tekenen en knutselen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Hellevoetsluis op www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant