Afbeelding

Kerk aan de Ring wint vrijwilligersprijs 2017

Actueel 1.532 keer gelezen

Tijdens het Hellevoetse vrijwilligersfeest in het Droogdok Jan Blanken is donderdagavond de Aanmoedigingsprijs vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2017 uitgereikt. Kerk aan de Ring is de gelukkige winnaar geworden. Zij zijn één van de vier genomineerden die dit jaar voor de prijs in aanmerking kwamen. Ook Voetbalvereniging Vlotbrug, de Zeefakkel en de Koepel behoorden tot de kanshebbers. Alle genomineerden ontvingen een kunstwerk en attentie.

Burgemeester Milène Junius: "Natuurlijk doet elke vrijwilligersorganisatie goed werk en dat maakt het dan ook niet makkelijk om er één uit te kiezen voor de prijs. Wat de Kerk aan de Ring bijzonder maakt is dat zij werkelijk alles met de inzet van vrijwilligers doen. Of het nu gaat om de catering of het onderhoud van het gebouw, het gebeurt met vrijwilligers. Het programma van Kerk aan de Ring is ook nog eens een verrijking van het cultureel aanbod in Hellevoetsluis."

De jury bestond dit jaar uit Johan Veenstra, Laura Antheunissen, Cor van Twillert, Theo de Jong en Milène Junius. Zij stonden met elkaar voor een lastige keuze, want ook Voetbalvereniging Vlotbrug, de Zeefakkel en de Koepel spelen een belangrijke rol in Hellevoetsluis.

Hennie Wiersma van het Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis: "De prijs moet daarom ook echt als aanmoedigingsprijs gezien worden. Het is naast de waardering die er vanuit gaat ook een mooie manier om aandacht te vragen voor de mensen die zich in deze organisaties zo hard inzetten voor de inwoners van Hellevoetsluis. We zeggen ook niet voor niets: Hellevoetsluis - Vrijwilligersstad"

De prijs werd uitgereikt tijdens de internationale dag van de vrijwilliger. Een dag waarop het Centrum voor Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis, onderdeel van stichting Push, de Hellevoetse vrijwilligers extra in het zonnetje zet met een feest en de uitreiking van de aanmoedigingsprijs.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis? Kijk dan op www.centrumvrijwilligerswerk.nl/hellevoetsluis

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant