Afbeelding

Voornse in de race om mee te gaan met de Polar 2018

Actueel 1.419 keer gelezen

'Goedgetrainde sledehonden, 300 kilometer Scandinavisch sneeuw- en ijslandschap, barre weersomstandigheden, een internationale groep mensen, adembenemende vergezichten, een persoonlijk gevecht met de elementen', dat is zo ongeveer hoe je de Polar2018 zou kunnen omschrijven.

Een droom en een hele spannende uitdaging tegelijkertijd. Liesbeth Bode is in de race om daar aan mee te mogen doen. Liesbeth woont in Zwartewaal, werkt bij gemeente Hellevoetsluis als communicatieadviseur en legt wekelijks vele wandelkilometers af op Voorne.

De Polar2018 is een 300 kilometer lange sledehondentocht door winters Noorwegen en Zweden. Tijdens deze tocht zorgen de deelnemers zelf voor de honden, voor hun eigen eten en voor hun eigen slaapplek: een tent. Deze tocht vol ontberingen wordt georganiseerd door het merk Fjällräven. Zij willen met deze tocht laten zien dat hele gewone mensen zo'n uitdaging onder die koude omstandigheden aankunnen, als zij maar de juiste uitrusting hebben.

Hoe kom je er bij om hieraan mee te willen doen?
Ik zag de aankondiging van deze tocht voorbijkomen op facebook en wist meteen: Daar wil ik aan meedoen. En bijna tegelijkertijd dacht ik 'maar het lijkt mij ook wel heel erg spannend, aangewezen zijn op jezelf en je teamgenoten om deze tocht te volbrengen'. Maar, ik ben echt een buitenmens en 'overleven' in het winterse Scandinavië lijkt mij zo'n beetje de ultieme uitdaging. Dus ik heb niet getwijfeld en mij aangemeld om mee te kunnen dingen naar een plek in het internationale team.

Wat is er voor nodig om mee te kunnen?
Dat klinkt heel eenvoudig: heel veel stemmen! Geen speciale training of ervaring, geen bijzondere gezondheidseisen, alleen heel veel stemmen en natuurlijk de moed om dit avontuur aan te gaan. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Uit het Verenigd Koninkrijk en de Benelux mag diegene mee die de meeste stemmen weet te verzamelen, dus dat maakt het een hele tour om ervoor te zorgen dat ik op nummer 1 kom te staan. Stemmen kan via Facebook en is eigenlijk heel eenvoudig. Via het bericht op Facebook klik je door naar de website van de Polar2018, waar je met één klik kunt stemmen, zo gebeurd dus.

Dus: alleen stemmen, geen geld?
Inderdaad, alleen stemmen verder zit er niets aan vast. Dus als de lezers van Groot Hellevoet deze uitdaging snappen, dan zou ik het super vinden als ze op mij willen stemmen en het Facebookbericht willen delen. Het zou toch geweldig zijn als het lukt om vanuit Voorne voldoende stemmen te verzamelen om mee te kunnen? Natuurlijk beloof ik een mooi verslag als ik terug ben!

Help Liesbeth mee te doen en stem vóór 14 december!

http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=985

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant