Gelukkig konden de vier meiden samen een gebakje eten; op de goede afloop
Gelukkig konden de vier meiden samen een gebakje eten; op de goede afloop Foto: Wil van Balen

Jonge helden redden driejarige drenkeling

Actueel 887 keer gelezen

Afgelopen woensdag werden buurmeisjes Indy (13) en Bo (16) door hun ouders met een smoesje van school gehouden. Zo kreeg Indy te horen dat zij naar de tandarts moest. Het hele gezin poetste netjes hun tanden en gingen op weg…maar niet naar de tandarts.

Deze jonge helden kregen in het Prinsehuis uit handen van burgemeester Junius een oorkonde en medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor hun heldendaad afgelopen zomer. "Sommige mensen hebben het gewoon in zich. Zij handelen op het juiste moment. En daarom zijn jullie onze helden Indy en Bo. Het is heel bijzonder dat jullie iemand gered hebben", aldus burgemeester Junius.

Viskantoor
Het was 13 juli, hartje zomer, Indy en Bo zaten buiten te kletsen en zagen twee kleine meisjes langs de sloot spelen. Moeder Doret vertelt dat haar dochters van 3 en 6 jaar in de speeltuin aan het spelen waren. Totdat zij besloten bij de sloot te gaan spelen, wat natuurlijk niet mocht. Het oudste meisje, Marieke, had daar haar "viskantoor". En zo waren ze lekker aan het 'vissen'.

Slippertjes
"We hadden die twee meiden al een beetje in de gaten gehouden. We hadden ze nog nooit gezien en ze stonden ineens bij de sloot", vertelt Bo. Bo ging even naar binnen om wat drinken te halen. Toen Indy opkeek stond er nog maar één meisje langs de kant van de sloot en zag ze alleen een paar slippertjes drijven. Indy begon te rennen en toen zij aankwam was er even niets te zien, maar gelukkig kwam de driejarige Evelien boven en klampte zich aan de kant vast. "Ik kon haar zo uit de sloot trekken", vertelt Indy. Inmiddels was ook Bo ter plekke, die vervolgens Marieke wegstuurde om hun moeder te gaan halen. Gelukkig heeft de kleine Evelien niets aan het voorval overgehouden.

Weer naar de speeltuin
De speeltuin in Den Bonsen Hoeck is wel afgebakend maar daar kan je makkelijk uit. "Ze waren er nog nooit uit geweest, maar een keer blijkt voldoende", geeft Doret aan. De zusjes waren allebei natuurlijk ook erg geschrokken, toch heeft het oudste meisje Marieke het meeste last gehad van dit incident. De geschrokken ouders Kaj en Doret zijn inmiddels wel weer zover dat de meiden naar de speeltuin mogen. In het begin was dat wel moeilijk. "Je kunt ze ook niet de rest van hun leven binnenhouden", geeft Doret aan.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bestaat 250 jaar. De medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen die al sinds 1768 wordt verleend is de oudste nog bestaande Nederlandse onderscheiding en is al menig keer uitgereikt aan helden zoals Indy en Bo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant