Afbeelding

Asbest gevonden naast Helleveld in Hellevoetsluis

Actueel 1.410 keer gelezen

Op een aangrenzend stukje grond bij het Helleveld in Hellevoetsluis is asbest gevonden. Dit is op dinsdag 5 december middels een brief van de gemeente aan de omwonenden bekend gemaakt.

Het veldje wat door middel van een slootje van het Helleveld gescheiden is, is lange tijd in bruikleen geweest door omwonenden als een soort volkstuintje. Onlangs is dit stukje grond terug gegeven aan de gemeente omdat het voor de gebruikers te zwaar werd om het te onderhouden.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt: "nu we toch met dat veld bezig waren hebben de werklui een soort dammetje gemaakt en konden zo op het stukje grond met de graafmachines. Op het stuk grond zijn in het verleden bouwwerkjes geplaatst zoals schuurtjes en wat afzettingen waarin - naar nu blijkt - asbest is gebruikt. Dit moet natuurlijk opgeruimd worden. Omdat de machines tussen de twee veldjes heen en weer hebben gereden pakken we in het onderzoek ook meteen het Helleveld mee.

We verwachten geen asbest aan te treffen aldaar maar we moeten dit natuurlijk wel uitsluiten. Het stuk grond waar de volkstuintjes zich bevonden wordt gesaneerd. En  mocht het nodig zijn dan graven we verder af. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Foto: wil van Balen

Bron: http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant