op 12 december staken de basisscholen
op 12 december staken de basisscholen

Staking basischolen op 12 december gaat door

Actueel 899 keer gelezen

De staking op basisscholen gaat volgende week dinsdag definitief door. De actievoerende leraren hadden onderwijsminister Arie Slob als ultimatum gesteld uiterlijk vandaag met 680 miljoen euro voor betere salarissen over de brug te komen. Daar is hij niet op ingegaan dus dinsdag gaan bij de meeste basscholen de deur op slot.

Het PO-Front heeft op 7 november de ultimatumbrief voor nieuwe acties overhandigd aan minister Slob van Onderwijs. De samenwerkende onderwijsorganisaties hadden uiterlijk in de week van 5 december een antwoord van minister Slob verwacht op de vraag hoe het kabinet 1,4 miljard euro vrijspeelt om het salaris in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen. 

Minister Slob en het PO-Front hebben afgesproken dat er op korte termijn een nadere invulling volgt hoe de salariseis vorm moet krijgen en hoe de werkdrukbestrijding van de grond moet komen. Voor het PO-Front is het uitgangspunt dat het door het kabinet toegezegde bedrag slechts een begin is en er zo snel mogelijk invulling van de geëiste 1,4 miljard euro komt: 900 miljoen euro voor salaris, 500 miljoen euro voor werkdrukbestrijding. 

De meeste scholen in Hellevoetsluis zullen meedoen aan de staking. Zij zullen zelf aan de ouders laten weten of ze wel en niet meedoen. "We begrijpen dat een mogelijke staking op 12 december 2017 voor u ongemak oplevert. Toch vragen wij uw begrip en steun voor de leerkrachten, zij voeren actie voor goed onderwijs voor alle kinderen in Nederland, nu en in de toekomst" aldus een woordvoeder van een van de scholen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant