FC Vlotbrug zet opmars tegen Abbenbroek door

Actueel 661 keer gelezen

Abbenbroek is er weer niet in geslaagd om de punten op het sportpark Abbenello te houden, want het verloor de Putse derby tegen FC Vlotbrug met 1-2 (0-0). De Abbenbroekers bezetten de elfde plaats in de vierde klasse G en de club uit Hellevoetsluis-Oost is met de achtste plaats de leider in het tweede rijtje

'We zitten gewoon in de verkeerde hoek', stelde teammanager Marco van Dien. 'Als je de voorsprong in zes minuten tijd ziet veranderen in een achterstand, dan doe je toch iets niet goed. Daarna hebben we voldoende kansen gehad om op gelijke hoogte te komen. 'FC Vlotbrug is gedegradeerd uit de derde klasse, heeft een aardige ploeg. We waren gelijkwaardig aan elkaar, hadden een gelijkspel verdiend, kregen beiden een gelijk aantal kansen, maar het balletje wilde gewoon de goede kant niet oprollen.'

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Doelman Bob van Lieshout moest in de eerste helft vol aan de bak om een vijandelijk schot uit zijn goal te houden en aan de overzijde liet Jeroen Eerland de kans liggen om Abbenbroek de leiding te bezorgen. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker met kansen over en weer. Zo verzuimden Roy Verwijs en Sitthidech Khamphorn (Bear) de equipe van trainer Jaco Verhoev aan de leiding te helpen. Na een uur spelen was het wel raak, toen Roy Verwijs een fraaie actie van Mark Bubberman afrondde: 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want zes minuten later lichtte het scorebord op met de cijfers 1-2 door treffers van Shenomar Pers en Clint van de Veerdonk. 'We hebben door persoonlijke fouten de voorsprong gewoon weggegeven', sprak Marco van Dien zijn teleurstelling uit. 'Dan nog kregen we de kans op 2-2, maar Nico van Hennik, topscoorder van het tweede elftal, liet de kans één op één liggen.'

Twee deuren verderop verklaarde Tom Larssen tevreden zijn met de drie punten. 'Het was op een zwaar veld een moeizame wedstrijd tegen een tegenstander, die het middenveld oversloeg', stelde de trainer van FC Vlotbrug. 'Dat hield in dat wij het spel moesten maken. Ik ben blij dat de ploeg bij een achterstand in de positie is blijven voetballen, het geduld bewaarde om alsnog tot een goed resultaat te komen en niet zoals in het verleden door elkaar is gaan rennen. Als dat dan ook nog goed uitpakt, mag je alleen maar tevreden zijn. Het was bovendien een wedstrijd, die op sportieve wijze en in een goede sfeer op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Helemaal niets mis mee. Daarom was het zo jammer dat de scheidsrechter de wedstrijd beïnvloedde met diverse onnodige gele kaarten. En dat terwijl wij in voorgaande wedstrijden op dit niveau niets te klagen hebben gehad met de leiding, want die was verder gewoon goed.' Rick Vermeer (FC Vlotbrug) kreeg tien minuten voor tijd een rode kaart.

Marco van Dien ziet de toekomst van zijn ploeg zeker niet somber in. 'Het probleem blijft het scoren. Natuurlijk zit het dit seizoen niet mee. Dat neemt niet weg, wil je het kwartje doen kantelen, je het geluk uiteindelijk zelf een keer zal moeten afdwingen. Dat betekent simpelweg dat je de kansen binnen moet schieten.' Tom Larssen hoopt met de opmars van zijn ploeg te kunnen doorpakken. 'We hebben nu drie keer achter elkaar gewonnen en dat is lange tijd niet meer voorgekomen. Winnen is ook het beste medicijn om vertrouwen te kweken. We gaan kennelijk beseffen dat we bij een achterstand niet moeten panikeren, maar gewoon in de positie blijven voetballen, de dingen doen waar we goed in zijn. Kampioen worden we niet, zullen best nog wel eens tegen een zeperd aanlopen, maar ook bij tegenslag moeten we gewoon ons eigen spelletje blijven spelende', besloot de trainer van FC Vlotbrug.

Huwelijksaanzoek
Bij Abbenbroek ontbraken de geblesseerde Walid el Valentino en de vakantie vierende doelman Ritchie van Ooijen en Glenn van der Graft. De laatste vroeg onder getuige van de selectie zijn vriendin ten huwelijk. Abbenbroek speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam-Heijplaat de staartwedstrijd tegen RDM en FC Vlotbrug komt op eigen veld uit tegen Hekelingen.

Abbenbroek: Bob van Lieshout; Jean Paul Kers (85. Kevin Dijksman), Jordi de Looze, Mark Snijder, Patrick van Dis; Dennis Holsteijn (80. Nick van Hennik), Mark Bubberman, Jean Paul van Diggelen; Bear Sitthidech Khamphorn, Jeroen Eerland, Roy Verwijs.
FC Vlotbrug: Glen Prins; Firmin Ilmer, Jordi van der Kooij, Noël Bravenboer, Sander de Reus; Siméon Seghers, Sjors Allersma, Bart Bergwerf (65. Jordy Hendriks); Clint van de Veerdonk (80. Shannon Pers), Shenomar Pers, Gijs Vermeer.

Foto's: Theo van Kralingen