Spelletjesmiddag voor bewoners van de Eik en cliënten van Pameijer
Spelletjesmiddag voor bewoners van de Eik en cliënten van Pameijer

Bewoners maken kennis met cliënten Pameijer

Actueel 1.202 keer gelezen

(Helaas is het artikel door een fout in kladversie in de editie van week 47 van Groot Hellevoet gekomen. Hieronder de complete versie.)

Afgelopen vrijdag was er een feestelijke bijeenkomst met aansluitend een spelletjesmiddag voor de bewoners van De Eik om hen kennis te laten maken met Pameijer. De bijeenkomst werd geopend door Marga de Wit (manager Pameijer) en een aantal cliënten.

Een aantal maanden geleden is het kantoor van Pameijer Hellevoetsluis gevestigd in De Eik (voorheen in de Repel) daarnaast zijn er nu ook tien woningen voor cliënten in het pand. De begeleiders van Pameijer zijn elke dag aanwezig. Pameijer heeft als doelstelling; elke cliënt een eigen voordeur.

Ondersteuning
"Er is op dit moment nog één groepswoning maar die wordt ook opgezegd", vertelt wooncoach Erica Spruit. "Daarom hebben wij de woningen in de Eik toegewezen gekregen van Maasdelta. Ook los in de wijk zijn er woningen voor cliënten. Deze cliënten hebben een verblijfsindicatie en worden op afspraak ondersteund. We zien deze mensen elke dag." Erica werkt zelf een dag per week ambulant en de overige dagen volgens rooster in De Eik. "We ondersteunen cliënten bij van alles; huishoudelijk taken, maken van afspraken bij de dokter, boodschappen doen."

Mensenmens
"Je moet een echt 'mensenmens' zijn om dit werk te kunnen doen. Ik vind mijn werk heel erg leuk om te doen. Ik werkte eerste in de commerciële sector, maar was daar niet echt op mijn plek. Toen ik 35 jaar was ben ik als leerling bij Pameijer begonnen en zo opgeklommen tot wooncoach. Het werk is nooit saai. Er is zoveel diversiteit in mensen; en dat is dan ook weer de uitdaging." Assistent wooncoach Willy werkt al 19 jaar bij Pameijer. "We helpen vooral met structuur zodat de mensen toch zelfstandig kunnen wonen. Ieder persoon krijgt zijn eigen begeleider. Als het kan dan laten we cliënten zelf hun begeleider kiezen." Overigens zijn er vacatures voor wooncoaches bij Pameijer Hellevoetsluis.

Ervaringsdeskundige
Een van de aanwezigen die de opening verzorgde was ervaringsdeskundige Ricardo Mekken. "Ricardo is nu een collega van ons, vroeger was hij een cliënt." Hij heeft zich zodanig hersteld dat hij nu als ervaringsdeskundige bij Pameijer in dienst is om andere cliënten te ondersteunen in hun herstel. Juist hij kan dat heel goed in werking zetten door zijn eigen ervaringen. Een van de andere sprekers geeft aan blij te zijn met haar eigen woning. Ook zij woonde langere tijd in een groepswoning. In een groepswoning moet je altijd rekening houden met andere mensen, maar ook altijd met hun problemen. Zoveel mogelijk zelfstandig functioneren, met begeleiding, is beter. De doelstelling van Pameijer is dat mensen uiteindelijk weer zelfstandig, zonder begeleiding, kunnen wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant