Bijen we kunnen niet zonder....
Bijen we kunnen niet zonder....

Boeiende lezing: Alles over de bloemetjes en de bijtjes

Actueel 390 keer gelezen

Op vrijdag 17 november wordt er een interessante lezing gehouden over bijen; Als de bijen sterven, volgt de mensheid binnen twee jaar.

De bijenfauna staat onder druk. Er worden regelmatig initiatieven gelanceerd zoals de bijenhotels die in tuinen en openbare ruimtes worden geplaatst. En Honey Highway is een ander initiatief om iets doen aan de massale bijensterfte in Nederland. Door bermen, dijken en land van landeigenaren / particulieren in te zaaien met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad met 44 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd.

Bijen zijn een onmisbare schakel in onze voedselketen. Bijen bezoeken en bestuiven planten. Hun werk is voor mens en dier van onschatbare waarde. Honingbijen zijn nodig om het voedselaanbod van de mens in stand te houden. Ze zorgen voor de natuurlijke bestuiving van groenten en fruit.

Voor de mensen zijn bijen daaromvan vitaal belang. Tenslotte maken honingbijen niet alleen heerlijke honing maar ze bestuiven de gewassen, waarvan wij de vruchten eten. Dat en veel meer over het fascinerende leven van de bijen! Deze interessante lezing wordt gegeven door K.J. Wauben. Inloop 19:00 uur aanvang 19:30 uur de toegang is gratis.

Locatie Kinderboerderij "De Kerkestee" Plattendijk Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant