De verbouwing van het pand is in volle gang
De verbouwing van het pand is in volle gang Foto: Wil van Balen

Blanche Art Productions; alles voor kunst

Actueel 738 keer gelezen

Alexandra Groeneveld, Toos en  Jan Herman Witte zijn trots dat zij hun bedrijf na jaren kunnen uitbreiden waardoor Blanche Art Productions nog meer kunst, cadeauartikelen en workshops kan bieden. "Wij gaan regelmatig naar beurzen waar we noviteiten op kunstgebied proberen te spotten. Leuke en unieke artikelen die niet iedereen heeft."

Er wordt sinds april druk geklust bij Blanche Art Productions. De verbouwing neemt Jan Herman helemaal op zich;  een niet geringe prestatie. Blanche Art Productions wordt met maar liefst 200m2 uitgebreid. Er komt simpel gezegd een rondgang om het bestaande pand dat wordt doorbroken door een binnentuin. Het atelier zal naar beneden verplaatst worden zodat iedereen die minder mobiel is in de toekomst ook goede toegankelijkheid heeft. Ondanks tegenstrijdige berichten weten wij te melden dat Blanche Art tijdens de gehele verbouwing gewoon geopend is.

Zodra de verbouwing  is voltooid zal de collectie van de kunstuitleen aan het Evertsenplein in het vernieuwde pand worden ondergebracht.  "We gaan het dan gelijk anders aanpakken. Onze grote collectie gaan wij digitaal ordenen waardoor we klanten via een groot beeldscherm de collectie kunnen laten zien. Zo gaan we onze producten eigentijdser en inzichtelijker ordenen en kunnen de werken beter beschermd worden tegen eventuele beschadigingen", vertelt JanHerman.

Mooie cadeauartikelen voor de feestdagen
Alexandra: "We willen onze collectie kunstcadeau 's nog verder uitbreiden. Bij ons kun je altijd mooie bijzondere stukken vinden onder meer glaswerk uit Roemenië. Ook de orgonite bollen of piramides zijn een mooi en spiritueel cadeau dat negatieve energie weg neemt." Nieuw in de collectie zijn de herensieraden van RVS met een stoere uitstraling voor echte mannen. En dat ze tegen een stootje blijkt wel uit het feit dat Jan Herman zijn armband altijd draagt, dus ook tijdens het klussen. Nog meer leuks voor onder de kerstboom; het kunstkookboek. In dit mooie kookboek uit een serie van vier vind je recepten van lekkere toegankelijke gerechten met kunstillustraties.  Daarnaast zijn er natuurlijk nog steeds de befaamde Roemeense wijnen verkrijgbaar: champagne, wit, rood en rosé. En daarbij maakt een mooie wijnfleshouder van hout het cadeau compleet.  

Workshops en exposities
Er zijn meerdere workshops te volgen. Een bijzondere uitgelicht:  het intuïtief schilderen. "Bij deze workshop gaan we eerst mediteren en daarna schilderen. Overigens maakt het helemaal niet uit of je nu wel of niet kunt schilderen. Zodra je klaar bent kijkt ons medium naar het schilderij, vertelt over het schilderij en je kunt haar zelf vragen stellen. Deze manier van schilderen helpt mensen met het verwerken van kwesties waar zij mee worstelen en zij vinden het vaak een fijne ervaring", vertelt Toos. Een workshop intuïtief schilderen kost: €55,- inclusief lunch.  Blanche Art Productions geeft (beginnend) kunstenaars een podium. "Na een expositie, die €75,- voor vier weken kost, nemen wij mogelijk het werk op in onze kunstcollectie." Heeft u vragen of wilt u gewoon eens komen kijken u bent van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant