Een bijzonder moment voor de leerlingen van groep 5 van de Hendrik Boogaardschool, zij  mochten met de burgemeester ontbijten
Een bijzonder moment voor de leerlingen van groep 5 van de Hendrik Boogaardschool, zij mochten met de burgemeester ontbijten Foto: Wil van Balen

Hendrik Boogaard ontbijt met burgemeester

Actueel 1.180 keer gelezen

Van 6 tot en met 10 november wordt in Nederland weer het Nationaal Schoolontbijt gehouden, voor de 15e keer. Het doel hiervan is kinderen te leren en laten ervaren hoe leuk en goed het is om iedere dag te ontbijten.

Niet alleen doen er heel veel basisscholen mee - ruim een half miljoen kinderen! - maar ook zijn er 270 burgemeesters die door het hele land gezellig aanschuiven bij de leerlingen. En ook onze burgemeester - Milene Junius - prikte een vorkje mee.

Waarom is het zo belangrijk om te ontbijten? De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Daar geeft het Nationaal Schoolontbijt 5 vuistregels voor.

Ontbijten geeft je energie: een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar zelf haasten we ons soms zonder ontbijt de deur uit. Terwijl je lichaam echt een ontbijtje nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Zeker omdat je lijf het 's nachts zonder eten heeft moeten doen. Jouw ontbijt geeft je in de ochtend meteen de energie die je nodig hebt om te leren, te werken, te sporten en te spelen!

Ontbijten levert voedingsstoffen: Ontbijten geeft je ook belangrijke voedingsstoffen. Een ontbijtje levert de vezels, vitamines en mineralen waar je lijf om vraagt. Doe je lijf dus een plezier met een ontbijt!

Ontbijten helpt je stoelgang: Het ontbijt is de eerste maaltijd na een nacht slapen, waarin je niets eet of drinkt. Dan is het nodig je darmen aan de gang te krijgen. Jouw ontbijt zet 's ochtends meteen je darmen aan het werk en dat helpt een goede stoelgang. Dat betekent dat je makkelijk kunt poepen en minder snel last krijgt van buikpijn. Vooral een ontbijt met veel vezels is goed voor je darmen.

Ontbijten houdt je op gezond gewicht: Als je niet ontbijt, grijp je al snel naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Deze zitten vol met vet en suiker en bevatten weinig vezels, vitamines en mineralen. Wie verstandig ontbijt, heeft vaak minder last van overgewicht.

Ontbijten is lekker en gezellig: Dat ontbijten gezond is, is nu wel duidelijk. Maar we zouden het belangrijkste bijna vergeten: ontbijten is superlekker en heel gezellig! Samen met je familie de dag beginnen, dat is toch hartstikke fijn.

Hendrik Boogaard
In de kantine van het gemeentehuis in Hellevoetsluis was het woensdagmorgen behoorlijk druk. Leerlingen van groep 5 van de Hendrik Boogaardschool mochten met de burgemeester mee ontbijten. Toch wel een beetje spannend hoor, in het gemeentehuis en dan ook nog eens met de burgemeester. Maar wanneer de burgemeester dan heel gewoon en heel aardig blijkt te zijn is het ijs al snel gebroken en wordt er gezellig gegeten en gekletst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant