Onderzoek naar mogelijke constructie fout in volle gang
Onderzoek naar mogelijke constructie fout in volle gang

Inderdaad constructiefout in vloer Albeda/Helinium

Actueel 2.804 keer gelezen

In mei van dit jaar stortte een parkeergarage in Eindhoven in en er werd in het land verder onderzoek gedaan naar gebouwen die eventueel dezelfde fout zouden hebben. De directie van het Helinium in Hellevoetsluis besloot het pand TPH2 afgelopen dinsdag uit voorzorg te sluiten nadat het van de gemeente te horen kreeg dat bij de bouw mogelijk dezelfde constructiefout is gebruikt als in de parkeergarage.

Veiligheid voor alles
De scholengemeenschap Helinium en het Albeda College in Hellevoetsluis moeten de komende week op zoek naar een andere locatie voor honderden leerlingen. Het schoolgebouw TPH2, dat begin deze week werd afgesloten vanwege mogelijke constructiefouten in de vloer, blijkt na onderzoek inderdaad een risico te vormen voor de gebruikers. Uit de eerste extern onderzoeken blijkt dat er inderdaad een kans is dat er iets mis is met de constructie. "Daarom wordt er nu verder onderzoek gedaan", zo vertelt de gemeente. ,,En dit betekent dus dat het gebouw niet meer toegankelijk zal zijn voor  leerlingen. Veiligheid gaat nu voor alles.''

Ondertussen zal er dus een plek gezocht moeten worden voor de honderden leerlingen die normaal gesproken les hebben in dit gebouw. Ze waren oa tijdelijk ondergebracht  in de andere gebouwen van het Helinium maar dat is op de lange duur niet te doen. "Daar is de groep veel te groot voor".

Informatiebijeenkomst
De leerlingen en hun ouders zullen hier meer over te horen krijgen tijdens een informatieavond die aankomende week gehouden zal worden .''Hoe lang het onderzoek en de eventuele herstelwerkzaamheden gaan duren, is nog niet bekend dus er moet een goede oplossing komen voor de leerlingen. Hun opleiding mag hier niet onder lijden.

De vraag rijst of het schoolgebouw het enige gebouw is in Hellevoetsluis met problemen in de constructie. De gemeente is meteen een onderzoek gestart of er meer risico panden zijn. 

Uit de krant

Uit de krant