Ken Luyendijk in actie
Ken Luyendijk in actie

Hellevoetsluis elimineert ex-eersteklasser Neptunus

Actueel 333 keer gelezen

Rotterdam- Hellevoetsluis is het nieuwe voetbaljaar 2017/'18 met een 1-3 (0-2) overwinning aan de Abraham van Stolkweg tegen Neptunus/Schiebroek uitstekend begonnen.

'Het was nog maar een magere afspiegeling', doelde trainer Edwin de Koning op het aantal kansen, die zijn goed voetballende ploeg tegen de ex-eersteklasser onbenut liet. 'Neptunus was wat vaker aan de bal, maar wij ageerden met succes op de fouten van hen.' Na een waarschuwingsschot op de lat nam Hellevoetsluis door een klutsbal van Ken Luyendijk (foto) met 0-1 de leiding. De Rotterdammers drongen aan, maar Davy Mierop tilde zijn ploeg naar 0-2. 'Vlak nadat ik Davy Mierop na een schop op z'n wreef had moeten wisselen, kwamen zij terug tot 1-2 waarna het weer spannend werd. Wij kregen alle ruimte om de marge te verhogen, maar we (Ken Luyendijk en Serkan Yavuziygitoglu, DR) verzuimden de score één op één op te voeren.' Ken Luyendijk maakte kort voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 1-3. Doelman Danijel Ribaric ontbrak vanwege een hamstringblessure. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag thuis tegen BVCB.

Hellevoetsluis: Sander van Rijn; Vincent Mast, Roeland de Bruijne, Oner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Frenk van Gelderen; Sander van Pelt, Davy Mierop (50. Patrick Struik); Ken Luyendijk, Victor Hartog (68. Jeffrey de Koning), Serkan Yavuziygitoglu (79. Wouter Besters).
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant