Afbeelding

Krab op bezoek

Actueel 1.639 keer gelezen

Tegen de herfst lijkt het wel of ook dieren het buiten wat kouder krijgen en vervolgens de warmte van onze huizen op gaan zoeken. Vooral spinnen zijn daar een mooi voorbeeld van. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat je 's avonds op de bank ziet en er ineens eentje over de muur ziet wandelen of ze zitten je 's ochtends gezellig aan te kijken vanuit de wasbak. Nu zijn dit geen dieren die iedereen graag ziet, maar echt heel vreemde visite is het niet.

Sommige mensen hebben iets raarder bezoek. Een bewoonster van een huis aan de Moriaanseweg wist niet wat ze zag toen ze vanochtend een krab aan trof op haar keukenvloer. Na van de eerste schrik bekomen te zijn werd de krab door haar heldhaftige man in een emmer gedaan en in de tuin gezet. Want ja, je weet even niet wat je er verder mee moet; alhoewel de recepten op haar Facebook pagina niet aan te slepen waren. Altijd fijn; vrienden die meedenken.

"We denken dat de krab afkomstig is van onze Chinese buurman, die heeft wel eens een kratje staan. Maar zeker weten doen we het niet, want we hebben hem er nog niet over gesproken".

Maar het verhaal eindigt hier niet want ondertussen is de krab uit zijn tijdelijke gevangenis ontsnapt en is de man des huizes vanmiddag een behoorlijke tijd bezig geweest om het dier te lokaliseren. Tot zover geen geluk. "Je snapt natuurlijk wel dat ik bij iedere stap goed om me heen kijk" vertelt de bewoonster. "Ergens moet ik er natuurlijk wel om lachen, maar ik moet er niet aan denken om hem straks in de wc pot of onder de lakens te vinden".

Hier bij Groot Hellevoet zijn we ook erg benieuwd wanneer en vooral waar de krab weer opduikt. De bewoonster heeft beloofd ons op de hoogte te houden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant