Foto's Theo van Kralingen
Foto's Theo van Kralingen

HC Voorne morst thuispunten tegen Walcheren

Actueel 794 keer gelezen


Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben na de knappe 1-2 overwinning bij Spijkenisse op het sportpark Boerseweg met 1-1 (1-0) gelijk gespeeld tegen Walcheren.


'Walcheren heeft een ervaren en fysiek sterk team waartegen mijn jonge ploeg goed tegenstand heeft geboden', stelde coach Pieter de Ridder. 'Na de 1-1 had het zelfs fataal kunnen aflopen, maar het team heeft met alle inzet het dik verdiende punt eruit gesleept.' De HC nam op slag van rust met 1-0 de leiding door Joleyne de Bruijne die een strafcorner van Karlijn Westerhof tegen de planken sloeg: 1-0. Walcheren kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte (1-1) waarna HC Voorne alle zeilen moest bijzetten om het gelijkspel over de streep te trekken. 'We bleven goed spelen, maar het was wel onrustig omdat het moeilijk was om uit de duels te hockeyen. Het was een leuke pot, maar het blijft wennen tegen fysieke tegenstanders als Walcheren. Het hele team van begeleiders en ervaren speelsters zijn in touw om dit jonge team door te ontwikkelen. Ik heb er alle vertrouwen in', aldus de coach van HC Voorne. De conclusie aan het einde van het succesvol verlopen vorige seizoen was evenwel naast ontwikkelen mee te dingen voor het kampioenschap.Suzanne Ravenschlag ontbrak vanwege een blessure.

HC Voorne: Eveline Breur; Joyce Homburg, Annelies van der Jagt, Marloes Ravenschlag, Emma Westerhof; Floor van Heukelen, Karlijn Westerhof, Brittney Hoogerwaard; Joleyne de Bruijne, Noëlle, Merel Geilvoet. Jaimy Hoogerwaard, Emma Unger, Amber Moerland, Marjolein Mens en May-Brit Bijl kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant