Vliegenzwam - foto: Natuurmonumenten
Vliegenzwam - foto: Natuurmonumenten

Paddenstoelenexcursie in het Waterbos

Actueel 383 keer gelezen

Ga mee op zoek naar paddenstoelen en heksenkringen in Voornes Duin en leer er alles over. Het kan op zaterdag 30 september en zaterdag 14 oktober in het Waterbos. Meld je wel vooraf aan via www.nm.nl/agenda!

Het lijkt wel magie. Want het is toch wonderlijk hoe in een paar dagen tijd paddenstoelen uit de grond kunnen schieten! De meeste staan nog in een kring ook. Een heksenkring noemen we dat. We geven onze ogen goed de kost tijdens deze wandelingen door Voornes Duin. Want naast grote soorten zijn er ook hele onopvallende. Dit jaargetijde, de herfst, geeft de meeste kans op het vinden van paddenstoelen. Hoe dat komt? De gids weet er alles van! Trek goede wandelschoenen aan en neem een spiegeltje mee! De excursie start om 10.00 uur bij de parkeerplaats Waterbos, iets vóór Duinrand 18, Rockanje. Rond 12.00 uur ben je daar weer terug.

Aanmelden
Als je mee wilt met deze excursies is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,-, niet-leden betalen € 8,-. Kinderen van leden en OERRR t/m 12 jaar betalen € 4,-. Niet lid kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,-

Meer activiteiten?|
Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant