Foto's Theo van Kralingen
Foto's Theo van Kralingen

HC Voorne laat zich in derby niet weer foppen door Spijkenisse

Actueel 898 keer gelezen

Spijkenisse- De hockeysters van HC Voorne zijn het seizoen uitstekend begonnen door de topperderby in de derde klasse tegen HV Spijkenisse op het sportpark Groenewoud met een 1-2 (0-1) overwinning af te sluiten.

'We hebben de oefenwedstrijd met 3-1 verloren, wist niet wat er door de hoofden zou spelen, dus heb ik gezegd gewoon weer op nul te beginnen', aldus stuurde trainer/coach Ivo Smit zijn ploeg met een winnersgevoel het veld op. 'We hebben Spijkenisse in alle linies onder druk gezet, waardoor zij onrustig werden en wij de controle over de wedstrijd kregen.' De Hellevoetsen namen dan ook verdiend de leiding door Jaimy Hoogerwaard, die de bal na uitstekend voorbereidend werk van Merel Geilvoet over de doellijn gleed: 0-1. 'We kwamen in de tweede helft onder druk te staan, de sc-verhouding was 7 tegen 1, maar door goed verdedigen hielden we de nul.' HC Voorne verdubbelde de marge door Noëlle Jansen, die de bal nadat zij de doelvrouw was gepasseerd, in het doel deponeerde: 0-2.  'We zijn geen moment in gevaar geweest, op die ene counter in de laatste minuut na. Dit is een lekkere start. We hebben een goede groep van zeventien speelsters en hebben de ambitie om daar verder mee te komen.'

HC Voorne: Eveline Breur; Floor van Heukelen, Annelies van der Jagt, Marloes Ravenschlag, Emma Westerhof; Suzanne Ravenschlag, Karlijn Westerhof, Brittney Hoogerwaard; Joleyne de Bruijne, Merel Geilvoet, Jaimy Hoogerwaard. Emma Unger, Merel Geilvoet en Meike Grijzenhout kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant