Afbeelding

Uniek: Wild op de Wallen

Actueel 482 keer gelezen

Initiatiefnemers Bram Kap (Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis), Arda Riedijk (Camping 't Weergors) en Karen de Groot (Communicatieadviseur) hadden een idee; en wat voor een idee! Hoe leuk zou het zijn om bijzondere kampeerplekken te realiseren tijdens de Open Monumenten Dag om mensen zo de kans te geven monumenten van een hele andere en bijzondere kant te zien? Zij waren niet de enigen die hier erg enthousiast over waren.

Blikopener Award
Vervolgens sloegen cultuurhistorische organisaties, musea en ondernemers in Hellevoetsluis de handen ineen met het trio, het idee werd uitgewerkt en uiteindelijk werd het Wild op de Wallen Logeerweekend ingediend in voor de Blikopener Award van het Toeristisch Ondernemers Platform Voorne-Putten.

Afgelopen op 3 april wonnen zij een marketingbudget van €5000 uitgereikt door burgemeester Mylène Junius en kon het plan uitgevoerd gaan worden.

Afgelopen weekend was het dan zover. Zo'n 70 mensen verzamelden zich bij het Droogdok en werden welkom geheten door Ton Pollemans en burgemeester Junius. En het waren niet alleen Hellevoeters die zich hadden ingeschreven voor deze unieke kampeerervaring; zo was er ook een gezin ut Hoogvliet en zelfs een gezin uit den Haag.

Als verrassing kwam ook de burgemeester bepakt en bezakt aangelopen met tentje en slaapzak. Ze had wel wat hulp nodig en gelukkig was de jonge Vinnie bereid om haar te helpen met het opzetten van haar tent. Zij zou de nacht doorbrengen bij het Droogdok.

Kampeerplaatsen
En waar werd er nog meer overnacht? Men kon onder andere slapen aan boord van de Buffel, de Bernisse en het lichtschip Noordhinder. Maar ook in het Kruishuisje, een bunker, een speciale tent op camping het Weergors en natuurlijk gewoon wild op de Wallen.

Voordat men naar bed ging kon men een unieke rondleiding krijgen in de geheim tunnels onder het Droogdok, was er op de Buffel de mogelijkheid te gaan luisteren naar een spannend verhaal voorgelezen door meesterverteller Arie van den Ban. En voor degenen die dan nog niet moe waren kon er daarna genoten worden van akoestische gitaarmuziek bij het Mach.

Ontbijt en bootcamp
Na een heerlijke nacht schoof men de volgende ochtend aan bij het ontbijt in het Karrewiel waar de avonturen van die nacht met elkaar besproken konden worden. Hoewel het voor sommigen wat spannend was geweest had eigenlijk iedereen heerlijk geslapen en genoten van dit bijzonder evenement. De echt fanatiekelingen konden na het ontbijt nog deelnemen aan een Bootcamp op het Kleine Strandje en daarmee kwam Wild op de Wallen ten einde. Maar gelukkig is de toezegging al gedaan dat ook volgend jaar ook weer op bijzondere plekken gekampeerd kan gaan worden tijdens het monumenten weekend. Hellevoetsluis is weer een uniek evenement rijker

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant