Foto's Theo van Kralingen

Hellevoetluis overrompelt Oostkapelle voor de DK-beker

Actueel 510 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft na een aantal oefenwedstrijden, onder welke het succesvol verlopen Vestingstad Toernooi, tweedeklasser Oostkapelle in de eerste poulewedstrijd van de districtsbeker met 6-2 verslagen.

De club uit Zeeland was geen vreemde voor de Hellevoeters, want in het seizoen 2015/'16 zaten de teams bij elkaar in de tweede klasse regio Zuid 1, de Zeeuwse afdeling. De thuiswedstrijd werd met 1-0 door de Hellevoeters gewonnen, maar de uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. Dat Hellevoetsluis in de afgelopen periode niet alleen als vereniging, maar ook met het eerste elftal gegroeid is, bleek wel weer in deze wedstrijd. Hoewel het wat lankmoedig aan de wedstrijd begon en in de derde minuut al tegen een 0-1 achterstand aanliep. Het team van trainer Edwin de Koning pakte de draad al snel weer op, creëerde veel kansen en boog de achterstand nog voor rust, door doelpunten van Serkan Yavuzyigitoglu en Ken Luyendijk weer om in een 2-1 voorsprong. Na de rust was Oostkapelle lange tijd gelijkwaardig aan de thuisclub, kwam het ook op gelijke hoogte (2-2) en kreeg het ook na de 3-2 van Victor Hartog nog kansen op 3-3, maar toen Ken Luyendijk voor 4-2 zorgde, was de pijp leeg bij de Zeeuwen en liep Hellevoetsluis via twee doelpunten van Davy Mierop nog uit naar een geflatteerde 6-2 overwinning.