Afbeelding

Winkel de Dagvlinder is geopend

Actueel 2.189 keer gelezen

Lenie en Ronald van der Hidde zijn op 1 november 2015 gestart met Woonhoeve Aurelia in Oudenhoorn. Aurelia is een kleinschalig wooninitiatief voor verstandelijk beperkte jongeren.

Lenie vertelt hoe ze er ook voor willen zorgen dat de jongeren die 18 worden kunnen gaan werken. "Want dat willen ze heel graag, net als ieder ander. Omdat wij daar op dit moment met voornamelijk meiden wonen was het idee van een winkel was al snel geboren" lacht ze. "Toevallig kwam er net een mooi pand vrij hier aan de Rijksstraatweg, dus we konden er al snel mee aan de slag". De Dagvlinder is een winkel waar niet alleen tweedehands baby en kinderkleding wordt verkocht maar ook de prachtige creaties van de meiden die in de winkel staan. Diantha, Chantal en Joyce zijn zeer creatieve meiden. Zo maken zij o.a. hele mooie zeepkettingen, beschilderen op unieke wijze potjes en flessen en maken ware kunstwerkjes die bestaan uit touw gespannen tussen kleine spijkertjes. Maar de meiden kunnen nog veel meer. Tijdens de opening van de winkel afgelopen vrijdagmiddag lieten ze zien ook zeer goede gastvrouwen te zijn.

"Toen wij eenmaal het pand hadden moest er natuurlijk ook een naam verzonnen worden. Hiervoor hebben wij onder bewoners en familie een prijsvraag uitgeschreven. De ouders van Diantha kwamen met de naam Dagvlinder. Een vlinder omdat deze in het logo van Aurelia staat en het woordje "dag" omdat het de dagbesteding wordt van een aantal van onze bewoners. De winnaar van de prijsvraag zou dan samen met de wethouder de winkel mogen openen. De ouders van Diantha konden er vandaag niet bij zijn, dus gaat de eer naar haar". Diantha is dan ook zeer trots dat zij samen met de wethouder het lint door mag knippen. Niet alleen de spullen van de meiden worden er verkocht. Op de houtbewerking in de woonhoeve worden ook hele mooie dingen gemaakt. Zo hangt in de winkel een heel bijzonder wijnrek. Maar dit moet u echt zelf gaan bekijken.

"Sommige mensen dromen van grootse dingen, anderen blijven wakker en doen ze; zoals Ronald en Lenie". Zo begint wethouder van der Velde zijn toespraak. Hij vertelt hoe hij eind jaren 70 als vrijwilliger werkte met mensen met een beperking en hoe zeer deze mensen aan de rand van de samenleving stonden. "Hoe anders is dit nu; gelukkig. We zien de verschillen tussen mensen nu juist als mogelijkheden. Ook in Hellevoetsluis moet het niet uitmaken welke culturele achtergrond, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft. Iedereen krijgt de kans om op een gelijkwaardige manier aan de maatschappij deel te nemen. We willen een gevarieerde - inclusieve –samenleving, waar iedereen tot zijn recht kan komen. De Dagvlinder is daar een geweldige plek voor". De Dagvlinder is te vinden tegenover het Evertsenplein op Rijksstraatweg 24. Open: dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 16 uur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant