Afbeelding

Michiel de Ruyter en soldaten terug in de Vesting na Slag bij Chatham

Actueel 1.187 keer gelezen

Deze hele week wordt gevierd en herdacht dat 350 jaar geleden de Slag bij Chatham plaatsvond onder leiding van Michiel de Ruyter. 

Vrijdag 30 juni kwamen de soldaten van de Equipage de Delft en Allemansend  terug uit Chatham en meldden zich in de haven van Hellevoetsluis. Ze roeiden Hellevoets eigen Admiraal Michiel de Ruyter de haven binnen en overhandigden de spiegel van het trofeeschip de Royal Charles aan burgemeester Junius. De Royal Charles,  het Engelse vlaggenschip van de oorlogsvloot, werd 350 jaar geleden werd buitgemaakt en op sleeptouw mee naar Hellevoetsluis genomen. Het schip heeft zes jaar lang aan de kade in de Vesting gelegen en als bezoekers een kijkje wilden nemen moesten ze wel entree betalen. Ook werd het enorme schip gebruikt om feesten op te geven. Na zes jaar werd het verderop in de haven gesleept om uiteindelijk gesloopt te worden. 

Na de overhandiging van het cadeau was het weer tijd een mooi concert. Het Cui kamerorkest speelde passende klassieke muziek voor de herdenking zoals de Watermuzieken van Händel en muziek uit de tv serie The Onedin Line. En de Piet Hein Rhaphody van Peter van Anrooy.

Ook zaterdag 1 juli en zondag 2 juli zijn er leuke activiteiten en concerten in de Vesting ter gelegenheid van de festiviteiten rondom de Slag bij Chatham.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant