Afbeelding

Een droom van een wensboom!

Actueel 254 keer gelezen

Kerst is een bijzondere tijd van lekker eten, cadeautjes en gezelligheid. Soms kan deze tijd ook heel lastig zijn, want niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend dat er eten in overvloed is en dat er stapels presentjes onder de boom liggen.

Radings & van Balen

Denk aan ouders van kinderen die het even niet zo breed hebben en afhankelijk zijn van de voedselbank. Ook deze kinderen verdienen het om te genieten en daarom stond er in Adventuredome voor de tweede keer een hele bijzondere kerstboom, speciaal voor hen. Nick van Straaten, van Marketing & Recreatie, beloofde na het succes van vorig jaar dat hij er alles aan zou doen om het mooie feest van toen nog eens te organiseren. En dat gebeurde ook.

Wenslijst
De kinderen zijn gevraagd om een wensenlijstje te maken. Zij kregen een gids van Intertoys en mochten een mooi cadeau uitkiezen. Onder de boom lagen uiteindelijk heel wat cadeautjes klaar! Door de samenwerking van ondernemers zoals Intertoys, Adventuredome, Aquapark Splash, de Hellevoeter, Shuttle Dienst Voorne-Putten was het mogelijk om alle wensen te vervullen. Maar ook de bezoekers van de Adventuredome deden mee. Zij konden voor 15 een wens vervullen. Er werd dan een ster in de boom gehangen met daarop de naam van het kind wiens wens was vervuld. In ruil daarvoor konden de kinderen of kleinkinderen van de wensvervuller een middagje gratis komen spelen in de Adventuredome.

Met de shuttle
Op dinsdagmiddag 20 december was het zover. De Adventuredome was gereserveerd voor de speciale gasten met hun ouders/verzorgers. De shuttle dienst Voorne-Putten zorgde voor vervoer vanaf het winkelcentrum en reed in kerststijl de kinderen naar Adventuredome waar ze opgewacht werden door twee kerstvrouwen. De burgemeester Milène Junius had wederom de eer om de eerste kadootjes uit te reiken. "Dit soort middagen zijn toch wel een van de de leukste momenten van mijn werk" vertelt ze, "ik vind het minstens net zo spannend al de kinderen zelf". Ze hield haar toespraak heel kort want "ik zou zelf ook zo snel mogelijk mijn pakje willen hebben". De kinderen juichte dit hard toe en de burgemeester ging meteen over na het eerste pakje. Elise van Helden en haar broertje Vince waren de gelukkigen. Daarna namen de kerstvrouwen de taak over en ging uiteindelijk ieder kind met zijn gewenste cadeau naar huis.

Dank
Adventuredome dankt alle bezoekers en bedrijven die het weer mogelijk gemaakt hebben om deze kinderen een bijzondere kerstmiddag te geven! Er waren ruim 80 kinderen die hun wensen vervuld zagen worden. Een woord van dank gaat uit naar Nick en alle mensen die in de organisatie zaten om dit feest te regelen. Kerst is een tijd van samenzijn en het helpen van een ander die het niet zo makkelijk heeft. Dat is deze middag zeker gelukt


Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant