Uit handen van wethouder sport Gerrit de Jong heeft de groep de prijs mogen ontvangen.
Uit handen van wethouder sport Gerrit de Jong heeft de groep de prijs mogen ontvangen.

100.000ste bezoekers zwembad Zuiderdiep

Actueel 977 keer gelezen

Stellendam - Op vrijdag 23 december heeft zwembad Zuiderdiep de 100.000ste bezoeker van 2016 mogen ontvangen! Na de renovatie van het zwembad in 2013 is het Zuiderdiep een nieuwe weg ingeslagen.

Sinds de opening in juli 2013 is er een stijgende lijn in de bezoekersaantallen te zien met als hoogtepunt deze maand de 100.000e bezoeker. Dit aantal bezoekers is sinds het jaar 2000 niet meer gehaald. De stijging is naast het recreatief zwemmen met name terug te zien in de bezoekersaantallen van de zwemlessen.

Aangezien de prijs is overhandigd aan een bewoner van het Thomashuis uit Hellevoetsluis is er besloten de gehele groep in het zonnetje te zetten. I.p.v. het geplande gratis jaarabonnement voor één gast is er gekozen voor een gratis 3 maanden abonnement voor de hele groep. De bewoners werden opgewacht bij de voordeur door Stella de Pinguïn, de mascotte van het zwembad. Uit handen van wethouder sport Gerrit de Jong heeft de groep de prijs mogen ontvangen. Hierna hebben ze met het personeel samen een stukje taart gegeten om dit bijzondere moment te vieren. De bewoners zijn vervolgens gaan omkleden om van hun wekelijkse moment in het water te genieten. Deze groep zwemt elke vrijdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Zij komen samen met hun vaste begeleiders en vrijwilligers trouw elke week een uur ontspannen en bewegen in het water. De bewoners en begeleiders van het Thomashuis en hun beleving wordt als volgt onder woorden gebracht:

Frank- Hij vindt het 'zweven' door het water heerlijk. Hij geniet erg van de vrijheid die het water hem geeft. - Ruud - Hij vindt het leuk en deed het vroeger op school ook altijd al. - Gerda - Zij doet het voor de lol en ze vindt het goed voor haar. - Gerard-Jan - Hij heeft er plezier in. Het is goed voor hem en hij bubbelt vooral heel graag in het warme water. - Koos - Hij trekt wel 10 baantjes iedere week en voelt dat zijn spieren daarna losser zijn.

Zij hebben ervoor gekozen om iedere week te gaan zwemmen omdat ze in het water vrij kunnen bewegen en er worden allerlei spiergroepen gebruikt. Ze zijn tijdens hun zwemuurtje ieder individueel bezig. Verder is het lekker ontspannen en eindigen ze in het bubbelbad. In Stellendam vinden ze dit een gezellig uurtje met heel aardig en meewerkend personeel en andere zwemgasten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant