Afbeelding
VIDEO

Subsidie voor beter muziekonderwijs

Actueel 258 keer gelezen

Regio - Zeventig basisscholen in Zuid-Holland zijn dit schooljaar van start gegaan met meer en betere muzieklessen. Ze maken hierbij gebruik van de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Tevens is er goed nieuws voor scholen die dit ook willen. Nieuwe scholen kunnen vanaf nu weer een subsidieaanvraag doen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. De komende drie jaar werken de zeventig scholen, verspreid over heel Zuid-Holland, aan het verbeteren van hun muziekonderwijs. Dit doen ze onder andere door samenwerkingen aan te gaan met partijen uit het muziekveld.

Veel animo
Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, is blij dat de scholen nu echt van start gaan. "De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat de animo onder scholen om aan de slag te gaan met muziekonderwijs groot is. Nu is het moment aangebroken dat duizenden kinderen het plezier van samen muziek maken gaan ervaren. Het is fantastisch dat zoveel scholen dit jaar al aan de slag kunnen. Ik hoop dat er daar de komende jaren nog honderden bijkomen." 

Op basisschool De Triangel in Delfgauw zijn ze al bezig met de betere muzieklessen. Bekijk onderstaande video.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant