Tekst en foto: Marina de Bondt
Tekst en foto: Marina de Bondt

Vuurtoren zondag 31 juli gratis te bezichtigen

Actueel 197 keer gelezen

Dit zegt Wikipedia over de Hellevoetse vuurtoren: De Vuurtoren van Hellevoetsluis is een ronde, witte, bakstenen vuurtoren met twee verdiepingen en een hoogte van 18,1 meter. De toren is ontworpen door J. Valk en gebouwd in 1822 door K. van Golverdingen. De toren staat bij de haveningang van Hellevoetsluis en ligt aan het Haringvliet.

Aanstaande zondag kunt u de vuurtoren weer bezoeken, hij is open voor publiek van 12.00 – 16.00 uur. Wat een goede gelegenheid om met het stralende weer Hellevoetsluis op spectaculaire hoogte te bekijken! De toegang tot de vuurtoren is gratis. De opgang naar de bovenste verdieping van de vuurtoren is stijl, en op eigen risico. Eenmaal boven aangekomen kunt u genieten van een deel van al het moois dat onze stad rijk is. Vergeet uw camera niet!

Twee vuurtorenvrijwilligers zullen u bij aankomst, zowel beneden als boven, vriendelijk ontvangen en u van veel interessante informatie voorzien. Als het op 31 juli slecht weer is dan zal de vuurtoren gesloten blijven voor bezoek. Dit i.v.m. de veiligheid van de bezoekers.

En wist u dat de Hellevoetse vuurtoren een bijzonder geschikte plaats is om de liefde van je leven te ontmoeten? Heel wat romances begonnen bij of onder de Vuurtoren. Het schijnt dat het geluk brengt wanneer je daar gekust wordt...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant