Foto: Leo Blok
Foto: Leo Blok
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Verkeersschool Nobel

Actueel 1.343 keer gelezen

Hellevoetsluis - Maurice en Monique Nobel zijn al sinds 1997 met hun verkeersschool actief in Hellevoetsluis. Zij hebben door de jaren heen duizenden leerlingen begeleid naar het behalen van het rijbewijs.

Maurice Nobel is zo'n 30 jaar rijinstructeur. In 2000 vestigden ze zich in het pand aan de Oostdijk 37. Monique zorgt voor de administratie en de boekhouding. Daarnaast zorgt zij voor de intakegesprekken met nieuwe leerlingen. Aan de hand van het telefonisch intakegesprek wordt een passende instructeur bij de nieuwe leerling gezocht.

Kwaliteit van de rijlessen
Bij Nobel kan je terecht voor autorijles, motorrijles, scooter/brommerrijles en rijden met een aanhanger. Bij Nobel staat de kwaliteit van de rijlessen hoog in het vaandel. "Het is belangrijk om een goede rijopleiding te volgen en er de tijd voor te nemen. Het is voor je hele leven", aldus Maurice. "Als de basisvaardigheden er goed inzitten dan wordt de rest vanzelf steeds makkelijker. Dus bijvoorbeeld ook het rijden op de snelweg. En kan je veilig de weg op. " De rijschool heeft al jarenlang een goed slagingspercentage. Bij verkeersschool Nobel werken 8 instructeurs waaronder de jongste zoon van Maurice en Monique. Lessen kan van 's ochtends 8u tot 's avonds 22u. Tegenwoordig kunnen jongeren al vanaf 16.5 jaar gaan lessen. Als je 17 jaar bent mag je examen doen en tot je 18e jaar mag je alleen rijden met iemand naast je met een begeleiderpas. Theorie-examens worden in Barendrecht afgenomen. Praktijkexamens worden als vanouds vanuit Spijkenisse afgenomen. Uiteraard kan er ook op latere leeftijd worden begonnen met rijlessen. Verkeerschool Nobel is een van weinigen in de regio met een eigen theorielokaal voor autorijlessen. De theorielessen zijn op maandagavond. Rijinstructeurs zijn verplicht zich iedere 5 jaar bij te scholen waar ze zich bijvoorbeeld kunnen specialiseren in rijangst.

Verschillende pakketten
Bij Autorijschool Nobel kun je uit vier verschillende pakketten voor autorijlessen kiezen zoals bijvoorbeeld Pakket B voor €1429-. Je krijgt met pakket B: 30 uur rijles á € 38,- (60 min.) plus de theoriecursus (3 maandagavonden van 2,5 uur). Je mag 3 maanden online theorie-examens trainen. Tegen een meerprijs mag je een TTT doen (een tussentijdse toets waar je slagingskans voor het 1e examen aanzienlijk stijgt). En natuurlijk uiteindelijk het praktijkexamen. Met de Intest kun je van te voren zien welk pakket het best bij je past. Het is per persoon afhankelijk, maar er zijn gemiddeld tussen de 35 en 45 lesuren nodig om het autorijden goed onder de knie te krijgen. Uiteraard kun je ook voor standaardlessen (à €42 per uur) of juist een 10 daagse spoedcursus kiezen. Er wordt indien gewenst lesgegeven in een automaat.

Motorrijles
Maurice grootste passie is motorrijden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hij het liefst motorrijles geeft. Hij heeft ook enige tijd bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) gewerkt. Een goede motoropleiding is nodig om je veilig door het drukke verkeer in Nederland te kunnen verplaatsen. De instructeurs bij Nobel hebben naast de reguliere instructeuropleiding ook een extra opleiding bij de KNMV gevolgd.

Scooter/bromfietsexamen
Als je 15,5 jaar bent mag je theorie halen zodra je 16 bent kan je verder met de praktijklessen en het examen. Het praktijkexamen wordt in Spijkenisse afgenomen. Meer weten? Kijk op de website www.verkeerschoolnobel.nl of bel met 0181-322327

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant