Foto: Evelien Holleman
Foto: Evelien Holleman
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Zeilschip Hollandsch Diep

Actueel 1.483 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na tweeënhalf jaar op hun schip te hebben gewoond hebben Pieter, Jeannette en Bibi van de Wulp sinds augustus vaste wal onder de voeten gevonden in de historische vesting van Hellevoetsluis.

Voorheen lag hun zeilschip in Willemstad aan het gelijknamige Hollandsch Diep. Deze ligplaats zorgde vaak voor onstuimige omstandigheden doordat er geen golfbrekers voor de haven liggen. Bovendien had hun jongste dochter Bibi geen thuis zodra haar ouders aan het charteren waren. Reden genoeg voor het echtpaar om een nieuwe thuishaven te zoeken; en dat werd de haven van Hellevoetsluis. Ze hadden gehoord dat gemeente Hellevoetsluis meer historische schepen in de haven wil om de nostalgische sfeer van weleer terug te brengen in de Vesting. Bij navraag bleek de Hollandsch Diep welkom. Na wat aanpassingen van de steigers ligt hun charterschip nu op een vaste ligplaats vlakbij hun woning aan de Molenstraat.

Droom in vervulling
Oorspronkelijk komt dit ondernemersechtpaar uit Lekkerkerk. Ze hebben jarenlang gecharterd met hun klipperaak de Gratitude; een schip voor dag en nachttochten. Ze vonden het leuk met hun eigen schip te varen, wedstrijden te doen en een beetje te charteren naast hun werkzaamheden als interieurstyliste en monteur. En altijd als ze de haven van Willemstad binnen voeren zagen ze Hollandsch Diep liggen. "Dat was echt een droom, want je zou maar zo'n groot en mooi schip hebben." Op een gegeven moment kwam het schip in de verkoop. Na een praatje maken met de eigenaar was de beslissing snel genomen. De Hollandsch Diep is overigens een replica, speciaal gebouwd en ingericht voor charteren met zitplaats voor 45 gasten.

Een echte platbodem
Het liefst wordt er fanatiek gezeild door Pieter. Maar klanten kunnen zelf aangeven of ze een rustige tocht willen of graag actief willen meezeilen. Een klipperaak is een platbodem die in het water gedrukt wordt tijdens het zeilen. Dus je merkt weinig van de golven, vertelde Jeannette, het schip gaat natuurlijk wel schuin tijdens het zeilen. Eind maart is de eerste tocht alweer geboekt en eind oktober wordt het vaarseizoen afgesloten met de Bietentocht. Tijdens deze tocht van Zeeland naar Noord-Brabant wordt er een wedstrijd in historische kledij gezeild. Twee jaar geleden is de wedstrijd door Hollandsch Diep gewonnen. Het charterschip is een van 9 schepen van de bruine vloot die nog actief zijn op nabijgelegen wateren. Dit maakt het best speciaal om eens een dagtocht op zo'n nostalgisch passagiersschip mee te maken.

Luxe schip met bijzonder smakelijke catering
Een dag varen met de Hollandsch Diep is geweldig voor mensen die graag zeilen. Maar is zeker net zo leuk voor mensen zonder zeebenen. Tijdens het zeilen kan schipper Pieter alles vertellen over het water, de getijden, de wind en het zeilen. Tussen het zeilen door verzorgt de creatieve Jeannette verse, smakelijke en gezonde maaltijden. Er wordt altijd rekening gehouden met de klant; van kinderen tot oudere mensen. Met dit charterschip bedienen zij het hogere segment; een luxe zeilschip met uitstekende catering voor een bijzondere tocht op water. Het schip is onder andere geschikt voor teambuilding, bruiloften, verjaardagen en familiefeesten.

Bel 06-222 398 21 of kijk op www.zeilschiphollandschdiep.nl voor meer informatie over een bijzondere dagtocht op het water.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant