Een zaal vol breiende mensen tegen eenzaamheid
Een zaal vol breiende mensen tegen eenzaamheid

Hans van der Velde start SBO project tegen eennzaamheid

Actueel 781 keer gelezen

Het ervaren van gevoelens van eenzaamheid is een probleem onder de inwoners van Hellevoetsluis.

Om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan is op woensdag 17 februari het project 'brei eenzaamheid de das om' van start gegaan. Het breiproject vormt een rode draad in de aanpak tegen eenzaamheid in Hellevoetsluis. Het project werd officieel geopend door wethouder Hans van der Velde. Het breiproject is een initiatief van het Service Bureau Ouderen (SBO) en is een van de eerste activiteiten die in de voormalige grote zaal van Voornesteyn - nu Hart van Hellevoet - worden georganiseerd. Ook de ABO maakt inmiddels al gebruik van de ruimte die als een soort ontmoetingsruimte begint te functioneren

Het SBO heeft 2016 als jaar tegen de eenzaamheid uitgeroepen en heeft een uitgebreid uitvoeringsprogramma tegen eenzaamheid in Hellevoetsluis opgesteld. Dit programma is voor alle inwoners van Hellevoetsluis bedoeld. Om alle inwoners te bereiken wordt er bij de uitvoering van het plan nauw samengewerkt met andere professionele partijen in Hellevoetsluis. Het uitvoeringsprogramma volgt op het gemeentelijke actieplan tegen eenzaamheid zoals in december 2015 is vastgesteld door het college van B&W.

Wethouder Hans van der Velde: "Ons actieplan tegen eenzaamheid is een belangrijk actieplan, zeker omdat veel inwoners gevoelens van eenzaamheid ervaren. We zijn daarom ook verheugd dat het SBO de handschoen heeft opgepakt en met ons de eenzaamheid in Hellevoetsluis wil aanpakken. Het doet mij ook goed dat de andere professionele partijen die veel met inwoners werken bij de startbijeenkomst van het project aanwezig waren en zich ook gaan richten op het aanpakken van de eenzaamheid in Hellevoetsluis. Samen kunnen we een belangrijke slag maken." Ook maakte de wethouder van de gelegenheid gebruik om het SBO in het zonnetje te zetten vanwege haar 30 jarig bestaan. Met trots nam Janneke Postma, directeur van het SBO, de bloemen en de felicitaties in ontvangst. Aan het project wordt door de gemeente Hellevoetsluis een bedrag van 5000 euro gedoneerd. 

Mocht het contact  tussen de deelnemers aan de startbijeenkomst een voorbode zijn voor het aanpakken van de eenzaamheid dan wacht Hellevoetsluis een goed jaar tegen de eenzaamheid. Het liet direct zien hoe waardevol contact is voor het opbouwen van een sociaal netwerk en het verminderen van eenzaamheid. Inwoners die mee willen breien zijn elke maandag tussen 10 en 12 uur welkom in Hart van Hellevoet aan De Eik (Voornesteyn), gelegen tegenover het winkelcentrum Struytse Hoeck.

Hans van der Velde: Ons actieplan tegen eenzaamheid is een belangrijk actieplan
Verdiende bloemen voor Janneke Postma
Ook medewerkers van PUSH breien mee aan het project
Wethouder van der Velden met de dagelijkse leiding van het SBO, Judith Verhoeven en Janneke Postma
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant