Afbeelding

Wat moet je doen als jouw naaktfoto online staat?

Actueel 204 keer gelezen

Regio - Staat jouw naaktfoto opeens online? Heeft je ex-vriend(in) dat filmpje waarin jij je kleren voor hem of haar uittrekt, naar anderen gestuurd? Blijf er dan niet mee rondlopen en meld het snel aan iemand, zoals je ouders, de politie of bij helpwanted.nl.

"Als een foto eenmaal online staat, dan kan verspreiding razendsnel gaan. Hoe sneller je reageert, des te groter de kans is dat je kunt voorkomen dat het verder wordt verspreid", vertelt de politie. Soms kom je er zelf pas laat achter en is het al op meerdere sites en social media verspreid. Ook dan is het belangrijk om iemand in vertrouwen te nemen, zodat je samen kunt kijken wat je kunt doen aan de vervelende situatie waar je in terecht bent gekomen.

Verwijder de foto of video in overleg met de politie
Het is heel begrijpelijk dat je al het beeldmateriaal zo snel mogelijk van het internet verwijderd wilt hebben. Websites zoals Youtube helpen daarbij wanneer je melding maakt. Als je aangifte wilt doen, is het echter verstandig om het verwijderen in overleg met de politie te doen. "Wanneer het materiaal al verwijderd is voordat je aangifte hebt gedaan, is namelijk ook een belangrijk deel van het bewijsmateriaal verdwenen", waarschuwen ze. "Je begrijpt dat als de foto op een buitenlandse internetpagina staat, de hele procedure wat langer duurt en lastiger is."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant