De wethouder knipt het lint, samen met een van de buurtkinderen door.
De wethouder knipt het lint, samen met een van de buurtkinderen door.

Wethouder opent speeltuin Getijstroom

Actueel 79 keer gelezen

Op woensdag 23 december heropende wethouder Hans van Lith het speelpleintje aan de Getijstroom/Strekdam.

Slechte bestrating
Afgelopen zomer konden buurtbewoners en vooral de kinderen het niet meer aan zien hoe het pleintje steeds meer verpauperde. Vooral de bestrating was een doorn in het oog. Alles schots en scheef. Er werd een brief geschreven naar de gemeente. "Voornamelijk de kinderen uit de buurt hebben hier achter aan gezeten" vertelt Monica van het Hof van de gemeente "een heel goed voorbeeld van kinderparticipatie".

"Niet alleen schreven ze me, maar hebben samen ook tekeningen gemaakt van hoe zij het voor zich zagen hoe het pleintje eruit zou moeten zien. Geweldig vind ik dat en ik heb daar ook echt mijn best voor gedaan door hard op zoek te gaan naar de financiele middelen om dit voor elkaar te krijgen.

Op het geheel gerenoveerde pleintje werd ook een nieuw schommeltoestel geplaatst, daar waren alle kinderen het over eens: die miste ze heel erg.

Samen met een van de kinderen knipte Hans van Lith het lintje door. "Zoals u ziet pakken wij niet alleen hele grote problemen in de wijk aan, maar ook de wat kleinere" zegt hij in zijn toespraak "beiden voor ons net zo belangrijk"

Uit de krant