Wielernieuws uit de regio
Wielernieuws uit de regio

Kort wielernieuws

Actueel 46 keer gelezen

Jesper Asselman wint brons op scratch

Jesper Asselman heeft tijdens het kampioenschap van Nederland op de scratch in Sportpaleis Alkmaar de bronzen medaille geworden. De Wateringer uit de profformatie van Roompot Oranje Peloton, die enkele weken geleden de nationale dernytitel voor zich opeiste, behoorde tot een groep van vier met verder Roy Pieters, Jan Willem van Schip en Martijn Tusveld. Het viertal nam een ronde voorsprong. Roy Pieters (Illi Bikesp) uit Zwanenburg eiste de nationale titel voor zich op door Jan Willem van Schip (Baby Dump) achter zich te laten. Westlander Jesper Asselman stapte als derde op het podium. Jesper Asselman behaalde ook de derde plaats op de puntenkoers achter nationaal kampioen Wim Stroetinga en Pim Ligthart.

Westland Wil Vooruit op Zesdaagse
De belofterenners Dennis van Leeuwen uit Poeldijk en Bleiswijker Leon Hofman zullen tijdens de Zesdaagse van Rotterdam aan de start verschijnen bij de Talent Cup. De 19-jarige Dennis van Leeuwen komt uit de jeugdopleiding van Westland Wil Vooruit en de 22-jarige Leon Hofman rijdt sinds 2013 voor de wielerclub uit het Westland. Speciaal voor de renners is een wielershirt ontworpen in de kleuren van Westland Wil Vooruit met de Westlandse vlag prominent in beeld.

Richard Jansen wint Strandrace van Oostende
Richard Jansen uit Assendelft heeft tijdens het strandkampioenschap van België de Strandrace van Oostende op zijn naam geschreven. De Noord-Hollander uit het Imming Team behoorde in de finale van de 64 kilometer lange race langs de Noordzeekust tot een kopgroep van drie man met verder zijn ploeggenoot Bram Imming uit Egmond Binnen en de Belg Bert van Lerberghe. De drie leiders reden na 50 kilometer weg van de groep en namen een voorsprong van circa twee minuten. Bert van Lerberghe uit de wegequipe van Topsport Vlaanderen zat in de wielen van de twee Noord-Hollanders als in een zetel. Richard Jansen, die na Bredene zijn tweede strandzege boekte, mocht zich op de boulevard in Oostende als winnaar laten huldigen, Bram Imming maakte het feest op plaats twee compleet en Bert van Lerberghe werd op plaats drie gelauwerd als de strandkampioen van België. Grace Verbeke werd kampioen van België bij de vrouwen.

Daan Hoole grijpt het NK-zilver op individuele achtervolging
Alkmaar- Rens Tulner uit Lexmond heeft tijdens de nationale baankampioenschappen in Sportpaleis Alkmaar de nationale titel op de individuele achtervolging bij de junioren voor zich opgeëist. De renner van RWC Ahoy klokte na drie kilometer een tijd van 3:25,100. Ploeggenoot Daan Hoole uit Zuidland legde de drie kilometer af in een zilveren tijd van 3:31,020. In de strijd om het brons versloeg Bas Ottevanger met een tijd van 3:28,910 Vincent Hoppezak (3:31,180). Eerstejaars nieuweling Lennart Reijtenbagh zal het komende wielerjaar uitkomen voor RWC Ahoy. De Zuidlander kwam dit jaar uit voor de Utrechtse wielerstal UWTC De Volharding

Uit de krant