Een volle recreatiezaal bij de overdracht
Een volle recreatiezaal bij de overdracht

Recreatiezaal Voornesteyn blijft in gebruik door SBO

Actueel 514 keer gelezen

Het gebouw van Voornesteyn mag dan geen bewoners meer huisvesten, aanleunwoningen zijn er nog wel en nog steeds is de recreatiezaal een mooie plek om activiteiten voor ouderen te organiseren.

Leo Blok

Podium, bar en ruime zitgelegenheid zorgen samen voor een locatie die voor een klein theater niet onder zou doen. In overleg met Careyn, Maasdelta, de Gemeente Hellevoetsluis en het SBO werd het beheer en de organisatie van de ruimte maandagmiddag overgedragen aan het SBO. Dat gebeurde officieel door wethouder Margriet Den Brok. De menskracht wordt geleverd door het SBO die daarmee het leeuwendeel van de klus voor haar rekening neemt. Maar ook Maasdelta, die de aanleunwoningen van Voornesteyn in haar bezit heeft, vindt het belangrijk dat er op loopafstand een ruimte is waar ouderen zich kunnen vermaken en ontspannen.

Ook Careyn, deze middag vertegenwoordigd door Evelien Boeve en Ingrid Berghout, doet actief mee in de begeleiding om het project tot een succes te maken. Alle medewerking is er ook van de Gemeente Hellevoetsluis waar het ouderenbeleid een belangrijk onderdeel van het Sociale Domein vormt.

Ontmoetingshart van Hellevoet
Met ingang van 1 januari 2016 neemt het SBO het beheer van de recreatiezaal van Voornesteyn over van Careyn. De ouderenorganisatie hoopt er een gezellige levendige zaal van te maken voor de mensen in Hellevoetsluis. Voor de officiële handeling waren de bewoners van de aanleunwoningen en de vrijwilligers uitgenodigd, die samen met de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen genoten van het goede nieuws, koffie, thee en lekkere banketstaaf...Wat er precies wordt georganiseerd en hoe lang de recreatiezaal gespaard blijft voor de sloop, wordt de komende weken duidelijk, maar de verwachting is dat de zaal mogelijk nog een jaar in gebruik zal blijven.

Wethouder Margriet den Brok in gesprek met ouderen
Evelien Boeve, Janneke Postma, Judith Verhoeven, Margriet den Brok, Ron de Wit en Ingrid Berghout

Uit de krant